Nieuws - Eric van der Horn winnaar speciekuiprace

De speciekuipraceOnder grote publieke belangstelling ging rond 18.30 uur het waterspektakel van start. Gezeten in een specieton met daaromheen een grote binnenband moesten de deelnemers ca. 150 meter overbruggen, waarbij telkens het juiste poortje moest worden genomen. Wedstrijdcommissaris Wim Wolters was heel streng en presentator Jan Reinders moest meer dan eens de deelnemers naar het juiste poortje schreeuwen. Voor het gemak waren de vaartuigen voorzien van een handige peddel, die echter niemand gebruikte.

Sneller zonder peddel

De winnaar!Het bleek namelijk dat je bij gebruik van de peddel juist niet vooruitkwam en meestal voortijdig over boord sloeg. Een instinker dus van de wedstrijdleiding. Het doel was om de snelste tijd te realiseren tussen start en finish. Daarbij was het natuurlijk ook handig om je tegenstander voor te blijven, aangezien die dan de beste tijd zou hebben. Er werd een harde strijd gevoerd met tegenstander en elementen. Uiteindelijk bleef Eric van der Horn met 1 minuut en 29 seconden net één seconde voor op Guido Benjamin Reinders. De derde prijs was voor Hessel de Jong, die 11 seconden moest toegeven op de winnaar.

Mikmak en Eucalypta

De oude dametjes in de bootHilarisch was het gevecht tussen de verklede oudjes Mikmak en Eucalypta. Aangezien zelfs na twee races niet duidelijk was wie de langzaamste was kregen ze beiden maar de publieksprijs uitgereikt. Dat er tijdens dit waterfestijn een paar druppeltjes regen viel deerde niemand. Net voor acht uur zat de race erop en verspreide het publiek zich weer over het dorp. Sommigen voor een wandeling door de fraai verlichte straten, anderen voor een bezoekje aan de Woodstock revival.

Bij het schrijven van dit verslag waren de foto's van onze fotograaf nog niet binnen. Wel hebben hebben we van anderen via de mail foto's ingezonden gekregen. Tjeerd en Auke: hartelijk dank voor jullie bijdragen! De rest van de foto's volgt zsm.

Naar het fotoboek

Geplaatst op: 12 September 2008

terug