Nieuws - Onzichtbaar Donkerbroek: is druk bezig zichtbaar te worden!

Updatebericht: Zoals eerder op de dorpssite gemeld organiseren wij op 30 september a.s. in het kader van 500 jaar Ooststellingwerf de activiteit ‘Onzichtbaar Donkerbroek !’ Wij zijn in dit geval Actief Donkerbroek, Dorpsbelang en een groot aantal afgevaardigden van het verenigingsleven en de basisscholen in Donkerbroek. Er is door deze groep mensen een projectvoorstel opgesteld waar de gemeente subsidie voor beschikbaar heeft gesteld.

Programma

Na de subsidietoewijzing in maart is er maandelijks vergaderd om tot een definitief programma te komen. Graag willen wij u op de hoogte brengen van de vorderingen. Het programma begint steeds vastere vormen aan te nemen. Het hart van de activiteit ‘Onzichtbaar Donkerbroek’ is een historische fietstocht van ongeveer 21 km lang. Deze zal vanuit Café Donkerbroek starten. Onderweg komt men een 40-tal spandoeken tegen met prachtige oude foto’s van historische locaties. Er kan ook voor gekozen worden om wandelend de foto’s in de bebouwde kom van het dorp te bekijken. Tevens zal er voor mindervaliden vervoer geregeld worden zodat ook zij aan de tocht kunnen meedoen.

Fotopresentatie

In basisschool ‘het Startblok’ zal doorlopend een presentatie vertoond worden met foto’s van Donkerbroek in het verleden en nu. Rondom deze locatie zullen musici uit eigen dorp een sfeerverhogende bijdrage leveren aan het geheel.

Ook zal er een historische markt en kinderkermis georganiseerd worden, dus voor elk wat wils. Wij zijn in verband hiermee nog op zoek naar mensen die oude ambachten als hobby hebben en dit tijdens de markt zouden willen demonstreren.

Mocht u belangstelling hebben neem dan contact op met Marjan Teijema. (marjanteijema@gmail.com of 06-40367004) 

De komende maanden zullen de puntjes op de i gezet worden. De inzet is om van ‘Onzichtbaar Donkerbroek !’ een interessante en gezellige dag te maken waarin de cultuurhistorie van Donkerbroek centraal zal staan.

Reserveert u daarom 30 september a.s. alvast in uw agenda ! Verdere informatie zal nog uitgebreid volgen.

Geplaatst op: 11 Juli 2017

terug