Nieuws - Onzichtbaar Donkerbroek: Laatste update

Zaterdag 30 september 2017 is het zover. Na maanden van voorbereiden willen we u graag het definitieve programma van ‘Onzichtbaar Donkerbroek !’ uit de doeken doen. De activiteit bestaat uit meerdere onderdelen.

Vanaf 10.00 uur start vanuit Café Donkerbroek de historische fiets- en wandeltocht in en rond Donkerbroek. De routekaartjes kunt u bij het café ophalen (of via deze link zelf printen). Bij het café is die dag van alles te doen. Zo is er is een palingrokerij en ’s middags vanaf 16.00 uur verzorgt DJ Appie de muziek in het café. 

Route fietstocht 

De route van de fietstocht wijst zich vanzelf en is duidelijk aangegeven met routebordjes. Vanaf het café gaat de route eerst richting het Tjongerkanaal en dan via de Balkweg weer naar het dorp terug richting het Witte Huis. Vervolgens gaat het via de Schapendrift, Koelandsweg, Bovenveld en Wijkweg naar de Schansdijk en via de Kruisweg en Bovenweg weer naar Donkerbroek. 

Historische foto's

De route is ongeveer 20 km. Onderweg komt u 40 historische foto’s met een toelichting tegen die een goede indruk geven hoe Donkerbroek en omstreken er toen uitzagen. De foto’s blijven tot zondagavond staan, dus eventueel kunt u de route ook op zondag nog bij langs. Routekaartjes zijn op zondag nog bij Cafetaria ‘Stap es in’ verkrijgbaar. 

It Gruttersplak

Bij de familie Wietze Meijerhof aan de Schapendrift is op zaterdag expositie ‘It Gruttersplak’ in de route opgenomen. Zij exposeren hun verzameling van oude originele kruideniersartikelen en verpakkingen. Tevens worden er historische foto’s van winkeltjes uit Donkerbroek tentoongesteld. Het is zeer aan te raden hier even een kijkje te nemen.  

Historische markt

Van 10.00 tot 16.00 uur is er tevens een historische markt op de Schoolstraat. 18 marktkramen doen hier aan mee. De nadruk van de markt ligt op streekproducten en lekker eten. Voor de kinderen is er een kinderkermis met een zweef- en draaimolen en een Kop van Jut.    

Diapresentatie in school

Basisschool ’t Startblok aan de Schoolstraat is de gehele dag geopend. In één van de lokalen is er een doorlopende diapresentatie met de foto’s van Donkerbroek eertijds en nu. In de week voorafgaand aan ‘Onzichtbaar Donkerbroek !‘ hebben de leerlingen van beide basisscholen een themaweek gehad over 500 jaar Ooststellingwerf. De ‘kunstwerken’ die de leerlingen in dat kader hebben gemaakt worden tevens in de school voor het publiek tentoongesteld.

Livemuziek

Bij de school verzorgt het muzikale talent van Donkerbroek de gehele dag live muziek. Het koor, de beide korpsen en Tsjusterrocksum verzorgen dit beurtelings. Rond 15.45 uur zal er een verrassend afsluitingsconcert zijn.

Komt allen!

Zaterdag 30 september a.s. lijkt dus een heel gezellige dag te worden. We heten u allen dan ook van harte welkom vanaf 10.00 uur !  

Geplaatst op: 27 September 2017

terug