Nieuws - Jules Vloet slaagt voor certificaat 'Werken in de keuken'

Donderdag 4 december hebben Quinty van der Burgt, Jules Vloet van de locatie Oosterwolde van de Meester Duisterhoutschool en Tiffany Mulder en Inge Roskam van de locatie Heerenveen, hun examen afgelegd m.b.t. de Branche gerichte cursus “Werken in de keuken “. Jules volgt momenteel stage bij “Stap es in” in Donkerbroek.

Alle vier kandidaten zijn geslaagd. Het examen werd afgenomen in de schitterende leskeuken van het VSO in Heerenveen. De cursus is in Heerenveen gegeven door Annika Derriks en in Oosterwolde door Mirjam Gorter.

Het examen begon met de theorie bestaande uit het kennen van hygiëne en veiligheid regels en natuur ook andere vakspecifieke kennis. Daarna kregen de studenten een uur tijd om een geheel verse tomatengroenten soep te koken zonder gebruik te maken van een “pakje “o.i.d. De kandidaten moesten om beurten hun product bij de heer Olthof laten keuren.

De examinator vanuit Horeca Nederland toonde zich zeer tevreden over zowel de theorie als de praktijk. Het certificaat omvat een gedeelte van de koksopleiding en geeft de vier geslaagden het recht om als assistent kok aan de slag te gaan.Twee van de vier kandidaten volgen stage in de Horeca en het is nu ook bekend geworden dat aan 1 van hen op korte termijn een dienstverband wordt aangeboden.

Geplaatst op: 10 December 2014

terug