Regionieuws

Dertig mensen bezoeken lichtjesavond in Elsloo

Elsloo - Vuurkorven en waxinelichtjes in glazen potten langs het pad begeleidden bezoekers van de lichtjesavond in Elsloo. 240 potten stonden er zelfs. Het zorgde voor een sfeervol verlichtte begraafplaats.

Link naar regionieuws

Heks van Appelscha vertelt verhaal rond het kampvuur

Appelscha - Heksenmuseum de Heksehoeve in Appelscha sloot zich aan bij de tweede provinciale verhalenavond. Margarita Rongen, de Heks van Appelscha, vertelde bij een kampvuur het oude Keltische Scheppingsverhaal.

Link naar regionieuws

Reünie zorgt voor een lach en een traan

Waskemeer - Oud leerlingen, oud medewerkers en vrijwilligers van de voormalige Meester van Hasseltschool in Waskemeer troffen elkaar zondagmiddag in dorpshuis ’t Ald Leger.

Link naar regionieuws

Basisschoolleerlingen leren Liudger kennen

Waskemeer - CSG Liudger in Waskemeer werd voor even overgenomen door leerlingen van de basisschool. Niet alleen kinderen van de basisschool in Waskemeer, ook uit Bakkeveen, Haulerwijk, Oosterwolde, Wijnjewoude, De Wilp en Een kwamen leerlingen een kijkje nemen op de middelbare school.

Link naar regionieuws

FNV huldigt trouwe leden

Donkerbroek - FNV Lokaal Stellingwerf Oost huldigde in het Witte Huis in Donkerbroek leden die 25, 40, 50, 60 of 70 jaar lid zijn.

Link naar regionieuws

‘De wereld van Zander’ in boekvorm

Berkoop/Donkerbroek - Tiedens de perveensiaole verhaeleaovend verscheen in Donkerbroek et verhael ‘De wereld van Zander’ in boekvorm.

Link naar regionieuws

Sinterklaas komt met koets aan in Appelscha

Appelscha - Sinterklaas kwam zaterdag aan in Appelscha. De goedheiligman kwam niet met de boot, omdat de boot niet langs de brug bij Hulst kon komen door werkzaamheden.

Link naar regionieuws

Verdiepen in et Stellingwarfs

Berkoop - In et taelinstituut van de Stellingwarver Schrieversronte in Berkoop begon mit negen dielnemers donderdag de ’Verdiepingskursus Stellingwarfs’.

Link naar regionieuws

Sebastiaan Wolswinkel in beroep tegen royement Partij voor de Dieren

Oldeberkoop - Sebastiaan Wolswinkel heeft deze week de commissie van beroep van de Partij voor de Dieren via een aangetekende brief laten weten dat hij in beroep gaat tegen zijn royement als partijvoorzitter. De 25-jarige Oldeberkoper werd op 15 oktober uit de partij gezet.

Link naar regionieuws

In het atelier: ‘Draaien is mindful’

Makkinga - Annet Alferink woont al bijna 25 jaar in Makkinga. Haar man Jan Alferink kreeg een baan in het Noorden en zo kwam het dat ze naar de Stellingwerven verhuisden.

Link naar regionieuws

Elsloo somt knelpunten, wensen en oplossingen op

Elsloo - De verkeerssituatie in de directe omgeving van de meester K.J.Dijkstraschool in Elsloo is dorpsbewoners al jaren een doorn in het oog. De verkeersveiligheid in het dorp stond op de agenda van de jaarlijkse ‘Bij Plaatselijk Belang op de koffie.’ Zo’n veertig inwoners van Elsloo en Tronde wisselden van gedachten over welke maatregelen nodig zijn.

Link naar regionieuws

‘Kijk mij de bink van de show wezen’

Waskemeer - ‘Een kip kreeg een U, dat is heel uniek. Die beoordeling wordt niet vaak gegeven’, zegt Harry van den Berg, voorzitter van Kleindiervereniging ZOH. De vereniging hield vrijdag en zaterdag haar jaarlijkse clubshow van konijnen en kippen bij Tuincentrum Radder in Waskemeer.

Link naar regionieuws

Wie speelt het beste tikkertje?

Haulerwijk - In sporthal De Bongerd in Haulerwijk was woensdagmiddag de eerste Ooststellingwerfse voorronde voor het Fries kampioenschap tikkertje.

Link naar regionieuws

Kerk in Makkinga krijgt opknapbeurt

Makkinga - De Hervormde Kerk in Makkinga wordt gerenoveerd. De herstelwerkzaamheden aan het schip (eigendom van de kerkgemeenschap in Makkinga) en aan de toren, (eigendom van de gemeente) worden gecombineerd uitgevoerd.

Link naar regionieuws

Van kortsluiting naar lichtgevende bokkenkop

Waskemeer - De nieuwe feestverlichting in Waskemeer is maandag feestelijk gepresenteerd. Zo’n vijftig kinderen van basisschool De Paadwizer verzamelden zich bij De Herberg. Na een korte inleiding van Plaatselijk Belang-voorzitter Gerbert ten Hoor werd er afgeteld tot de verlichting aan werd gezet.

Link naar regionieuws

Coulant Touring rijdt dames SC Heerenveen het land door

Oldeberkoop - De voetbalsters van SC Heerenveen maken sinds dit seizoen gebruik van een touringcar van Coulant Touring uit Oldeberkoop. De bus brengt de vrouwen naar uitwedstrijden.

Link naar regionieuws

Die Dorfplatz Musikanten zorgt voor feestje in Lyclama Stins

Oldeberkoop/Wolvega - Cliënten en buurtbewoners van verzorgingshuis Lyclama Stins in Wolvega genoten zondag van een optreden van Die Dorfplatz Musikanten uit Oldeberkoop.

Link naar regionieuws

Bebloede bruid boezemt angst in

Appelscha - Pannenkoekenrestaurant de Appelsche Hof hield zaterdagavond een spokentocht. Ongeveer 100 deelnemers hadden zich aangemeld.

Link naar regionieuws

Bloembollen op ovonde moeten Appelscha kleurrijker maken

Appelscha - Om toeristisch Appelscha in het voorjaar er wat fleuriger en kleurrijker uit te laten zien is op initiatief van Vincent Veldhoen, relatiebeheerder bij Tip, het Tulpenproject geïntroduceerd.

Link naar regionieuws

Wat is het hoogste alcholpercentage in een bier?

Appelscha - Daan Woltinge / Woltinge AGF in Appelscha hield met medewerking van Bierbrouwerij Diggelfjoer een bierproeverij.

Link naar regionieuws

Leerlingen De Stelling starten dag met gezond ontbijt

Makkinga - Basisschool De Stelling deed mee aan het Nationaal Schoolontbijt. De ontbijtweek had een speciaal thema: ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’

Link naar regionieuws

Coöperatie Appelscha 3.0 heeft nieuwe huisstijl

Appelscha - Burgemeester Harry Oosterman onthulde de nieuwe huisstijl van de coöperatie Appelscha regio 3.0.

Link naar regionieuws

Ondernemers doen inspiratie op tijdens bedrijvencontactdag

Appelscha - Attractiepark Duinenzathe in Appelscha was de locatie voor een allereerste bedrijvencontactdag (BCD) voor ondernemers uit Ooststellingwerf, werkzaam in horeca, recreatie en toerisme.

Link naar regionieuws

Laatste update: 10:15:04