Regionieuws

‘Gek van films kijken’

Appelscha - Audiovisueel vormgever Jan Boon (1932) woont sinds 1972 aan de Menneweg in Appelscha.

Link naar regionieuws

‘Ik heb het destijds voor een luttel bedrag gekocht’

Oldeberkoop - In groepjes van tien leidde Jaap Maasdam (96) afgelopen weekend bezoekers rond in zijn monumentale boerderij tijden Open Monumentenweekend. Zo’n 70 bezoekers in totaal kwamen een kijkje nemen en hoorden Maasdams verhalen.

Link naar regionieuws

Stokersverlaat wordt aangepakt door provincie

Appelscha - De werkzaamheden aan de brug en de schutsluis Stokersverlaat in Appelscha zijn maandag gestart.

Link naar regionieuws

Oldtimers sieren camping Fraai

Haulerwijk - Op camping Fraai in Haulerwijk werd afgelopen weekend het Oldtimer Kampeerweekend gehouden. De minicamping stond goed gevuld met de oude kampeervoertuigen.

Link naar regionieuws

Pompoenen trekken 4000 bezoekers

Oldeberkoop - Het pompoenenweekend in Olderberkoop trok zaterdag en zondag ruim vierduizend bezoekers. Dat zijn duizend meer dan de organisatie vooraf had voorspeld.

Link naar regionieuws

‘Sportveld’ gaat eindelijk op de schop

Ravenswoud - Het voormalig sportveld tussen de Veenwijksweg, de Tweede Kruuswiek en de Compagnonsbossen in Ravenswoud gaat eindelijk op de schop.

Link naar regionieuws

'Dark ages' trekt 2500 man naar Boerestreek

Appelscha - De Boerestreek in Appelscha ging afgelopen weekend terug in de tijd. Het Stellingen Festival bracht de ongeveer 2500 bezoekers terug naar de middeleeuwen.

Link naar regionieuws

Nobilis heet 100e Vriend welkom

Fochteloo - In het centrum van prentkunst van stichting Nobilis in Fochteloo zijn zaterdag de twee tentoonstellingen van Jan Battermann en Jan Rhebergen feestelijk geopend.

Link naar regionieuws

In beeld: zo was Het Hongerproces (VEEL FOTO’S)

Appelscha - Drie uitverkochte voorstellingen, ruim 2000 bezoekers, alleen maar lovende reacties en in recensies valt ook te lezen dat het verhaal goed in elkaar zat, dat diverse toneelspelers goed op dreef waren en dat het er bij vlagen omweg ging in het theater. De organisatie is blij. Blij met wat neergezet is. ‘Dit hadden we van te voren niet durven dromen.’

Link naar regionieuws

Omwonenden en MSV botsen weer over plan voor Prikkedam

Oosterwolde – De poging van de gemeente Ooststellingwerf om de activiteiten op het motorsportcircuit De Prikkedam in Makkinga te reguleren stuit wederom op verzet van een omwonende. Op basis van de bestaande regels is een crossbestemming niet meer mogelijk, zo wordt gesteld. Een compromis lijkt opnieuw ver weg.

Link naar regionieuws

Appelscha weekendje terug naar de Middeleeuwen

Appelscha - De Boerestreek in Appelscha stond afgelopen weekend vol tenten, Middeleeuwse figuren lieten de bezoekers beleven hoe het er 500 jaar geleden aan toe ging.

Link naar regionieuws

Nieuw record: Appelstap trekt 1750 deelnemers

Appelscha - Maar liefst 1750 mensen liepen mee met de wandel- en belevingstocht Appelstap. Zaterdag vond de vierde editie van de tocht plaats. Het wordt jaarlijks georganiseerd door de Lionsclub Ooststellingwerf.

Link naar regionieuws

Pompoenenweekend profiteert van prachtige nazomerzon

Oldeberkoop - Veel mensen kwamen zaterdag naar Oldeberkoop voor het jaarlijkse Pompoenenweekend bij Kaasboerderij de Stelp.

Link naar regionieuws

Bekijk de reportage: Publiek lovend over Hongerproces: 'Er moet brood in!'

Appelscha - 'Ik blijf bij mijn proces-verbaal. De veenarbeiders zijn schuldig', zegt veldwachter Bijl tijdens de rechtszaak waar alles om draait tijdens theaterstuk Het Hongerproces. Vrijdagavond was de première in openluchttheater De Koele in Appelscha.

Link naar regionieuws

'Het oog wil ook wat'

Appelscha - Speciaal voor de Vrijstaat de Stellingen schreef theatermaker Jan-Dirk van Ravesteijn het historisch theaterstuk 'Het oog wil ook wat'. Het gaat over een kwestie die zich 500 jaar geleden afspeelde in de Stellingwerven.

Link naar regionieuws

Kortsluiting kapt met Hardkorhoen: 15 betalende bezoekers

Fochteloo - Spijtig. Dat vindt Steve Bergsma van de opkomst op het metalfeestje Hardkorhoen XL in Fochteloo. Er kwamen slechts vijftien betalende bezoekers af op het evenement. De voorzitter van de organiserende stichting De Kortsluiting kan niet anders dan de stekker uit de Korhoen-reeks trekken.

Link naar regionieuws

Buttingaschool krijgt les over Hongerproces

Appelscha - Freek Dijkstra van de Historische Vereniging van Appelscha (HVA) bezocht obs de Buttinga in Oosterwolde om uitleg te geven over Het Hongerproces, het theaterspektakel dat donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag plaatsvindt in openluchttheater De Koele in Appelscha.

Link naar regionieuws

Geen voorrang: auto’s botsen

Appelscha - Een 25-jarige man uit Appelscha is vrijdag met zijn auto door een voorrangsfout tegen 25-jarige automobilist uit Ravenswoud gebotst.

Link naar regionieuws

Vakantiespel houdt reünie

Appelscha - Vakantiespel Ooststellingwerf is bezig om een grote reünie op te zetten. De organisatie bestaat dit jaar namelijk zestig jaar.

Link naar regionieuws

‘Het wordt stukken mooier dan verwacht’

Appelscha - In aanloop naar theaterspektakel Het Hongerproces op 13, 14 en 15 september in openluchttheater De Koele brengt de Nieuwe Ooststellingwerver een serie verhalen over de totstandkoming van het stuk tot en met de uiteindelijke opvoering. Vandaag deel 7: we gaan beginnen.

Link naar regionieuws

Wie lost moord op grietman in Appelscha op?

Appelscha - De Boerestreek in Appelscha wordt zaterdag 14 en zondag 15 september omgetoverd tot een Middeleeuws / Fantasy-plein.

Link naar regionieuws

‘Help, onze hoofdrolspeler is z’n stem kwijt’ (Update)

Appelscha – Paniek bij de organisatie van theaterspektakel Het Hongerproces van Appelscha 1893. Marcel Moes (40), één van de hoofdrolspelers van het stuk, is enkele dagen voor de eerste opvoering getroffen door een keelontsteking. Hij is zijn stem volledig kwijt. ‘We zitten met onze handen in het haar.’

Link naar regionieuws

Politie getipt over verdachte mannen in BMW

Appelscha – Volwassenen die ’s avonds verstoppertje spelen. Het leidde tot een melding bij de politie.

Link naar regionieuws

Laatste update: 18:10:02