Regionieuws

Walking on water in het Compagnonsveld

ignore touch Fochteloo - Over water lopen kan! Met de vele regenval en de hoge waterstand staat de 100 meter lange boardwalk van het Compagnonsveld in het Fochteloërveen grotendeels een centimeter onder...

Link naar regionieuws

Doodsbedreiging nieuw dieptepunt in conflict circuit Prikkedam

ignore touch Makkinga - De familie Van Rossem in Makkinga heeft bij de politie aangifte gedaan wegens ‘een zeer ernstige doodsbedreiging’ vorige week.

Link naar regionieuws

Greppeltocht is niet voor watjes

ignore touch Langedijke – Het is zaterdagavond, 19.30 uur. De thermometer blijft iets boven het vriespunt steken. Groepen jongeren verzamelen zich op het sportveld en maken zich klaar voor de jaarlijkse...

Link naar regionieuws

Beukepad klaar voor gebruik

ignore touch Ravenswoud – Met tien man sterk is de gemeente bezig geweest om het bosje naast de Dadde Wiek te snoeien en op te ruimen.

Link naar regionieuws

Jeugdige crosser breekt been bij val in sloot

ignore touch Appelscha - Een jeugdige crosser uit Smilde brak zaterdagmiddag zijn been toen hij met zijn motorfiets een brede sloot langs de Menneweg bij Appelscha in reed.

Link naar regionieuws

Directeur Bikkel Groep komt voorlopig vrij

ignore touch Regio - Directeur Henri F. uit Zuidwolde is voorlopig op vrije voeten. Dat heeft de rechter in Zwolle maandag besloten tijdens een pro-formazitting. Zijn compagnon en mededirecteur Jeroen K. uit...

Link naar regionieuws

Run Forest Run telt 560 deelnemers

ignore touch Appelscha - Modder, zigzags, verharde paden, bergjes, water; alles kwam voorbij tijdens Run Forest Run, de trailrun die zaterdag de hele dag plaatsvond in het Drents-Friese Wold. De run is immens...

Link naar regionieuws

Nieuwjaarsconcert Concordia is een muzikale traktatie

ignore touch Elsloo - Muziekvereniging Concordia in Elsloo geeft al jarenlang vlak na de jaarwisseling de liefhebbers van de fanfaremuziek een muzikale traktatie.

Link naar regionieuws

Tamara Veenhouwer vermaakt bewoners van De Herbergier met paardrijden

ignore touch Vinkega – De zeventienjarige Tamara Veenhouwer uit Vinkega is werkzaam bij de kleinschalige woonvorm de Herbergier in Oldeberkoop. Zij is een paardenliefhebber en rijdt ook regelmatig paard in...

Link naar regionieuws

Werkstraffen voor grote wietplantage in Oldeberkoop

ignore touch Oldeberkoop - Op 7 juni 2016 stuitte de politie in Oldeberkoop op een omvangrijke hennepkwekerij. Achter een dubbele wand in de schuur van een woning aan de Mr. Bezemalaan stonden 501 hennepstekjes.

Link naar regionieuws

Wampex Vledder: 'Zwaar, maar wel te doen'

ignore touch Vledder - Uitdagende hindernissen, een prachtige parcours en vooral blubber, heel veel blubber.

Link naar regionieuws

Voormalig lijfwacht van Saddam Hussein spreekt in Haulerwijk

ignore touch Haulerwijk - Rasak Avakhti, een voormalig soldaat en lijfwacht van Saddam Hussein die zich na zijn vlucht uit Irak tot het christelijk geloof bekeerde, spreekt op 9 februari in de Kruiskerk in...

Link naar regionieuws

Run Forest Run steeds populairder

ignore touch Appelscha - Run Forest Run, de trailrun die zaterdag de hele dag plaatsvindt in het Drents-Friese Wold wordt steeds populairder. Er doen dit jaar meer dan zeshonderd deelnemers mee.

Link naar regionieuws

Houtsnedes bij verhalen van Johan Veenstra openen CH2018

ignore touch Fochteloo - Het dorp Fochteloo is één van de uitverkoren twintig plekken in Friesland waar de opening van Culturele Hoofdstad 2018 plaatsvindt.

Link naar regionieuws

Dat verdient een taart: Een jubileum om u tegen te zeggen

ignore touch Langedijke - Niet 10 of 12,5. Geen 25. Zelfs geen halve eeuw of 60 jaar. Doe er nog maar even tien jaar bij. Meer dan 70 jaar lang is Hennie Rooks (89) uit Langedijke al verbonden aan Vrouwen van Nu.

Link naar regionieuws

Canada is bijgesnoeid

ignore touch Appelscha - De Canadaweg, tussen Appelscha en Zorgvlied is bijgesnoeid. Staatsbosbeheer heeft overhangende takken en diverse bomen weggehaald.

Link naar regionieuws

Fout Feest in 't Oude Vat

ignore touch Appelscha - Remco Aalbers en Dyonne van der Molen strijden zaterdagavond voor een tripje naar Barcelona. Dat is de prijs die valt te winnen tijdens de barcompetitie die verschillende avonden door...

Link naar regionieuws

Hardlopers Run Forest Run wacht loodzwaar parcours

ignore touch Appelscha - Net als afgelopen jaar wacht de honderden deelnemers van Run Forest Run een loodzwaar parcours. De route start op de velden van voetbalclub Stânfries waarna de hardlopers het bos...

Link naar regionieuws

Dwangsom dreigt voor motorclub vanwege illegaal geluidsscherm

ignore touch Makkinga - Op 3 december 2016 heeft de motorclub in Makkinga zonder vergunning een geluidsscherm geplaatst op de bestaande geluidswal direct langs circuit Prikkedam.

Link naar regionieuws

Kinderen houden mooi extra zakcentje over aan ingezamelde kerstbomen

ignore touch Appelscha - De kinderen uit Appelscha hebben na de jaarwisseling veel kerstbomen ingezameld. De gemeente haalde deze woensdag op en betaalde 50 eurocent per boom aan de jeugd.

Link naar regionieuws

Auto's raken fors beschadigd bij aanrijding in Donkerbroek

ignore touch Donkerbroek - Twee voertuigen zijn woensdagavond op elkaar gebotst op de Vaart Westzijde in Donkerbroek.

Link naar regionieuws

Gemeente steunt Makkinga met historische voorstelling

ignore touch Makkinga - In het kader van Culturele Hoofdstad 2018 (LF2018) wordt in Makkinga in 2018 een openluchtvoorstelling georganiseerd.

Link naar regionieuws

Huus van de Taol orgeniseert Nedersaksische schriefwedstried

ignore touch Berkoop - Femilie van de Stellingwarver Schrieversronte, et Drentse Huus van de Taol in Beilen, orgeniseert een Nedersaksische schriefwedstried.

Link naar regionieuws

Twee automobilisten raken gewond bij ernstig ongeluk in Appelscha

ignore touch Appelscha – Een 23-jarige automobiliste uit Appelscha en een 24-jarige bestuurder uit Nij Beets raakten woensdagmorgen gewond bij een zware aanrijding aan de Vaart Zuidzijde in Appelscha.

Link naar regionieuws

'Boeren hebben meer last van waterwinning bij Terwisscha'

ignore touch Appelscha - De waterwinning in Terwisscha richt meer schade aan dan eerder gedacht. Een onderzoek uit 2010 wees uit dat het grondwaterpeil daalt en dat de boeren in de regio daar flinke hinder van...

Link naar regionieuws

'Schilder Rembrandt geeft kleine doorkijkjes naar Gods Vrederijk'

ignore touch Donkerbroek - Predikant Jan Riemersma geeft zondag 14 januari in Pro Rege in Donkerbroek een lezing over het geheim van Rembrandts geloof.

Link naar regionieuws

Hek voorkomt zwempartij voor fietsers in Ravenswoud

ignore touch Ravenswoud - De gemeente is zeer snel in actie gekomen na klachten van dorpsbewoners over het te smalle fietspad in het verlengde van de Bokslootweg in Ravenswoud.

Link naar regionieuws

Geld en horloge gestolen bij inbraak in Donkerbroek

ignore touch Donkerbroek - In een woning aan de Vicariestraat in Donkerbroek is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken.

Link naar regionieuws

Bewoner ziet inbraak in zijn huis op camera

ignore touch Appelscha - In een woning aan de P.J. Troelstrastraat in Appelscha is zondagavond ingebroken.

Link naar regionieuws

Bekijk filmpjes: L'Chaim zet mensen in beweging

ignore touch Oldeberkoop – Er werd zaterdagavond in theater Le Brocope in Oldeberkoop gedanst op het leven. De band L’Chaim (Hebreeuws voor het leven) zorgde er met aanstekelijke muziek voor dat de...

Link naar regionieuws

Laatste update: 12:00:05