Regionieuws

Faunaschermen moeten beesten beschermen

Fochteloo - Natuurmonumenten heeft de faunaschermen langs de Fochteloerveenweg klaar gemaakt voor het voorjaar.

Link naar regionieuws

‘Als zij gelukkig is, dan ben ik dat ook’

Haulerwijk - Hun eerste contact ging via de post. Doetje (85) en Cor Schaaij (87) schreven elkaar veel brieven toen ze elkaar leerden kennen. ‘Toen ik 18 was, werd het officieel tussen ons. 17 februari 1955 trouwden we’, zegt Doetje Schaaij. Dit jaar vieren de twee dus hun 65-jarig huwelijk.

Link naar regionieuws

Scouts maken wandeltocht

Appelscha Scouting de Biezenhutters uit Oosterwolde hield zaterdag de jaarlijkse Baden Powell-tocht. Dit is een jaarlijkse wandeltocht voor scouts uit Friesland en omgeving.

Link naar regionieuws

Lammert Nuwolt en The Mudbirds spelen in Donkerbroek

Donkerbroek - De Friese Lente wordt van 7 tot en met 14 maart in heel Friesland gehouden. Bands spelen muziek, maar er zijn op diverse plaatsen ook workshops te volgen. Op zondag 8 maart staan in Café Donkerbroek twee bands.

Link naar regionieuws

Verwijdering monument zorgt voor vraagtekens in Oldeberkoop

Oldeberkoop - Het is een mysterie. In Oldeberkoop is in de herfst een historische meerpaal verwijderd uit De Lende, die al tientallen jaren een begrip was voor de inwoners van het dorp. Opvallend is dat niemand weet wie het gedaan heeft.

Link naar regionieuws

Gaslek door werkzaamheden

Appelscha - Bij graafwerkzaamheden aan de Bruggelaan in Appelscha is vrijdag net na het middaguur een gasleiding kapot getrokken.

Link naar regionieuws

Metershoge eik valt op dak van twee busjes Jongens van Outdoor in Appelscha

Een metershoge eik die aan de rand van het Drents-Friese Wold aan de Boerestreek in Appelscha stond, is donderdagavond op het dak van twee geparkeerde busjes terechtgekomen.

Link naar regionieuws

Wie schreef briefje met tip over vindplaats Thea Oosting?

Appelscha - Het is deze week zes jaar geleden dat Thea Oosting van de aardbodem leek verdwenen. Er werd massaal gezocht naar de 52-jarige vrouw uit Ravenswoud.

Link naar regionieuws

Liefdesbrievenbus doet het goed op Valentijnsdisco

Haulerwijk - De nieuwbakken Jongerenorganisatie Haulerwijk (JOH) weet in het dorp meteen veel kinderen op de been te krijgen. Eerder hield de ploeg een Halloweenactiviteit en daarna een maandelijks terugkerende disco met elke keer een ander thema, deze maand was dat heel toepasselijk: een Valentijnsdisco.

Link naar regionieuws

Grijze gebieden maken kans op glasvezel van DFMopGlas

Appelscha - Coöperatie DFMopGlas start deze week de campagne voor alle bewoners van de zogeheten grijze adressen in Appelscha, Donkerbroek, Elsloo, Haule, Haulerwijk, Makkinga, Nijeberkoop, Oldeberkoop, Ravenswoud en Waskemeer, zodat ook zij in aanmerking komen voor glasvezel.

Link naar regionieuws

Bokskampioen neemt het niet zo nauw met de waarheid

Waskemeer - De eerste twee jaarlijkse voorstellingen van tonelvereniging De Waldploech zitten er weer op.

Link naar regionieuws

Defensie geeft voor juli duidelijkheid over laagvliegroute

Nijeberkoop/Noordwolde - Het ministerie van Defensie geeft voor 1 juli duidelijkheid over het al dan niet in gebruik nemen van de laagvliegroute 10a voor straaljagers boven oostelijk Friesland.

Link naar regionieuws

De Scheper komt op deze plaats

Appelscha - Het beeld van Maurits van Eppe dat onlangs aan de Historische Vereniging van Appelscha (HVA) is geschonken, wordt geplaatst op de Maurits van Eppelaan. Het beeld komt op het grasveld te staan dat in het hofje tussen de huisnummer 40 tot en met 66 ligt.

Link naar regionieuws

Decor stort in bij Spilersnocht Donkerbroek

Donkerbroek - Een toneelstuk in een toneelstuk, weer eens wat anders. Dat moet Toanielskip Spilersnocht uit Donkerbroek ook hebben gedacht. De acteurs mochten namelijk doen alsof ze een voorstelling voorbereidden, ze kropen in de huid van stuntelige acteurs.

Link naar regionieuws

Duiventil is te herstellen, maar wie is eigenaar?

Oldeberkoop - De schade aan de omgewaaide 19e-eeuwse duiventil is aanzienlijk. Dat meldt Sjoerd Stienstra van de vereniging De Kring van Bercoop. 'Maar het is volgens de eerste schouw te herstellen.’

Link naar regionieuws

Kunstwerk Frank Havermans staat langs N381

Appelscha - Het heeft even geduurd, maar hij staat: het kunstwerk van Frank Havermans op de grens van Friesland en Drenthe. Langs de N381, ter hoogte van Oude Willem werd het werk vrijdag geplaatst.

Link naar regionieuws

Geitefok maakt korte film over eigen ontstaan

Oldeberkoop - Oudejaarsploeg De Geitefok uit Oldeberkoop bestaat 75 jaar. Om hierbij stil te staan is er de Commissie 75 jaar Geitefok, bestaande uit (oud-)leden van de ploeg, in het leven geroepen die dit heugelijke jaar moet op gaan vrolijken.

Link naar regionieuws

Femmie van Veen las veur in Liwwadden

Berkoop - Tresoar, et Fries Historisch en Letterkundig Centrum in Liwwadden, orgeniseerde een aovend mit schrievers en vertellers uut de hiele perveensie rond de tentoonstelling van de Friese keunstener Jan Murk de Vries (1919-2015).

Link naar regionieuws

Concordia pakt uit op Valentijnsdag

Elsloo - Op Valentijnsdag (vrijdag 14 februari) gaf muziekvereniging Concordia in Elsloo onder de titel “Love is all” een avondvullend- en interactief Valentijnconcert.

Link naar regionieuws

Quincy Steg derde op plaatsingswedstrijd Friese kampioenschappen

Appelscha - Quincy Steg uit Appelscha is tijdens de plaatsingswedstrijd voor de Friese kampioenschappen op het podium geëindigd.

Link naar regionieuws

Bruggenbouwers in Appelscha liggen op schema

Appelscha - Als alles normaal verloopt, wordt eind februari of begin maart de nieuwe brug Stokersverlaat in Appelscha geplaatst. Volgens planning kan het verkeer in mei over de nieuwe ophaalbrug rijden.

Link naar regionieuws

Première film De Verdwenen Peerden

Berkoop - Naodat op 3 en 4 augustus 2018 de theatertocht ‘De Verdwenen Peerden’ opvoerd wodde, wodde in 2019 dit oolde verhael uut Ni’jberkoop verfilmd.

Link naar regionieuws

Laatste update: 09:00:03