Regionieuws

Toch weer beroepszaak over bebouwing Blughut-terrein

Oldeberkoop – De Stichting de Grijpvogel heeft een succesje behaald bij de Raad van State.

Link naar regionieuws

Online kunst kijken bij Galerie Friesgoed

Nijeberkoop - Galerie Friesgoed in Nijeberkoop wil vanaf dinsdag 7 april een live inkijkje geven in de galerie en de mensen daarachter. Het bezoeken van een galerie of museum is nu in deze tijd niet mogelijk. Daarom doet Friesgoed het online.

Link naar regionieuws

Whatsapp Buurtpreventie start

Ravenswoud - Ook Ravenswoud is gestart met een Whatsapp Buurtpreventie. In de groep kunnen buurtbewoners elkaar attenderen op verdachte en alarmerende situaties in de buurt.

Link naar regionieuws

Sportclubs in actie voor middenstand Appelscha

Appelscha - De lokale middenstand is erg belangrijk voor sportverenigingen. Als sponsor bieden zij de clubs altijd veel steun, maar nu staan de ondernemers zelf onder grote druk.

Link naar regionieuws

Koeien mogen weer naar buiten

Appelscha - De koeien van Paul en Aafke Sinnige uit Appelscha mochten zondag weer voor het eerst naar buiten. Te zien was dat ze er zin in hadden, de koeien sprongen van blijheid een gat in de lucht.

Link naar regionieuws

OlmenEs weert bezoeker van terrein

Appelscha - De OlmenEs heeft maatregelen getroffen vanwege het coronavirus. Bij de ingang van het in het het bos gelegen complex, staat een bordje waarop te lezen valt dat bezoek niet welkom is.

Link naar regionieuws

Pokerspelers halen geld op voor café ‘t Korhoen

Fochteloo - Het pokerkampioenschap van Fochteloo werd vanwege het coronavirus niet in café ‘t Korhoen gespeeld, maar online.

Link naar regionieuws

Auteursduo zit vast in Spanje

Oosterwolde - Theo en Marianne Hoogstraaten zitten door de corona-crisis opgesloten in Spanje. Dat land is zwaar getroffen door het coronavirus. Er zijn al bijna 100.000 mensen besmet en ruim 8000 patiënten bezweken. Op zijn vroegst kan het Stellingwerfse auteursduo (ze schrijven literaire thrillers en historische romans, elke week staat hun feuilleton in deze krant) op 8 mei terug naar huis.

Link naar regionieuws

Corona is geen eindstation voor RCN de Roggeberg

Appelscha – Het coronavirus deelt flinke klappen uit, ook bij RCN de Roggeberg in Appelscha. Er zijn amper gasten en het is nog maar de vraag wanneer de camping in z’n geheel geopend kan worden. Maar zodra dat gebeurt staan er voor de gasten vele vernieuwingen klaar.

Link naar regionieuws

In het atelier: ‘Ik noem mezelf de winterschilder’

Donkerbroek - ‘Atelier tjitskes’ ligt verscholen aan een rustiek landweggetje in Donkerbroek. Een witte woonboerderij met aan de achterzijde het atelier, hier woont Tjitske van de Griendt met haar partner Ronald sinds 2004. Hiervoor woonden ze 11 jaar in Makkinga, maar ze zochten de rust en de ruimte en dat werd dus deze plek.

Link naar regionieuws

‘Verblijfsrecreatie gaat pijn nog voelen’

Appelscha - Door het coronavirus zijn einddoelen die de Coöperatie Regio Appelscha 3.0 zich heeft gesteld wellicht niet meer realistisch.

Link naar regionieuws

Postbode Eelco Dijkstra: ‘Ik bezorg veel meer pakketten’

Waskemeer - Postbezorger Eelco Dijkstra (51) merkt dat tijdens de coronacrisis zijn posttassen behoorlijk zwaarder zijn dan normaal. ‘Ik bezorg deze periode veel meer pakketten die mensen vanuit huis bestellen, zoals van Bol.com.’

Link naar regionieuws

Nieuw bos op de plaats van gekapte zieke essen

De essentaksterfte, een schimmelziekte onder essen, heeft in het zuidoosten van Friesland veel essen getroffen. Ze zijn gekapt, maar nu wordt er 11 hectare bos ingeplant op verschillende locaties in de omgeving van Oranjewoud, Haule, Zandhuizen en Tijnje.

Link naar regionieuws

Pasgeboren lammetjes bevolken Kale Duinen

Appelscha - Door het coronavirus zou je bijna vergeten dat het lente is.

Link naar regionieuws

Opening brug tien dagen later vanwege coronacrisis

Appelscha – Dikwijls liepen er vijftien tot twintig man van verschillende disciplines op de werkplaats van het Stokersverlaat in Appelscha. Maar vanwege de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen is dat momenteel onmogelijk.

Link naar regionieuws

Reünie christelijke basisschool in Waskemeer afgelast

Waskemeer De reünie van de christelijke lagere school in Waskemeer is geannuleerd.

Link naar regionieuws

Vesuviustjasker wacht op wiekenkruis

Elsloo - Het oud Hollandse wiekenkruis van de tjasker aan de rand van natuurgebied De Stobbepoel in Tronde wordt in het winterseizoen door oudejaarsvereniging Vesuviusclub opgeborgen.

Link naar regionieuws

Et Evangelie neffens Markus in et Stellingwarfs

Berkoop - Begin april zol tiedens een bi’jienkomst de vertaeling in et Stellingwarfs van et Markus-evangelie prissenteerd wodden. Die middag kan niet deurgaon vanwegens et coronavirus. Besleuten is om et boekien Et evangelie neffens Markus now toch mar wel et daglocht zien te laoten, want van verschillende kaante is daor ok al vraoge naor.

Link naar regionieuws

Dieven stelen GPS-systemen bij De Samenwerking

Elsloo - In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 maart bezochten dieven loon-en aannemersbedrijf De Samenwerking in Elsloo.

Link naar regionieuws

Pokerkampioenschap van Fochteloo vindt online plaats

Fochteloo - Naar aanleiding van de annulering van het pokerkampioenschap van Fochteloo van 21 december 2019 bij café het Korhoen, heeft de organisatie een creatieve manier gevonden om et toernooi toch plaats te laten vinden.

Link naar regionieuws

'Molshopen' worden na half jaar opgeruimd

Fochteloo - Boeren in Fochteloo zijn zaterdag begonnen met het weghalen van de enorme 'molshopen' in hun landerijen. De hopen zand liggen er al minstens een half jaar.

Link naar regionieuws

Duinen Zathe opent later

Appelscha - Speelpark Duinen Zathe opent niet op 4 april. Dat heeft het bedrijf vanwege de coronacrisis moeten besluiten. Wanneer het openingsfeest wel plaatsvindt, is onbekend.

Link naar regionieuws

TypeError: Attempting to change the setter of an unconfigurable property.TypeError: Attempting to change the setter of an unconfigurable property.

Laatste update: 09:25:03