Regionieuws

Winterwandeltocht heeft andere startplek

Appelscha - Voor de 19e keer is zondag 2 februari de traditionele Winterwandeltocht van loopsportvereniging Invictus.

Link naar regionieuws

De Scheper komt terug naar Appelscha: ‘naar de plek waar hij hoort’

Appelscha – Het beeld van De Scheper keert terug naar Appelscha. Het heeft tot drie jaar geleden 62 jaar in Appelscha gestaan, op twee locaties. De eigenaar verhuisde naar Drenthe en nam het beeldhouwwerk mee. De familie vond echter dat het beeld bij Appelscha hoorde en doneerde het aan het dorp.

Link naar regionieuws

Herinrichting terrein ‘t Anker nadert voltooiing

Elsloo - De herinrichting van het (parkeer)terrein rondom café-zaal ’t Anker en de toegangsweg naar sportveld Elzenhagen in Elsloo is bijna gereed.

Link naar regionieuws

Attractiepark Duinen Zathe wint opnieuw 'leukste uitje' van Friesland

Appelscha - Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha is volgens ANWB-leden, net als vorig jaar, het leukste uitje van Friesland in 2020. In totaal stemden ruim 80.000 leden. Puur Terschelling werd tweede en de derde prijs ging naar AquaZoo Leeuwarden, waar ook de uitreiking plaatsvond.

Link naar regionieuws

Discussie over kosten zonnepanelen gaat verder

Haulerwijk – WoonFriesland bestrijdt dat de plaatsing van zonnepanelen op huurwoningen in Haulerwijk vooral de huurders op kosten jaagt.

Link naar regionieuws

Elsevier: ‘Liudger is een ‘superschool’

Waskemeer - Weekblad Elsevier heeft CSG Liudger locatie Waskemeer uitgeroepen tot ‘superschool’. Het gaat om de theoretische leerweg van het vmbo (vmbo-tl). Locatie Waskemeer is één van de 20 scholen in de categorie vmbo-gt. De school scoorde op drie van de vier door Elsevier vastgestelde onderdelen het hoogst.

Link naar regionieuws

Publiek geniet van zanggroep Langedieke

Appelscha - Zanggroep Langedieke gaf zaterdag een optreden in de Hoolten Klinte in Appelscha.

Link naar regionieuws

Omwonenden Prikkedam met lege handen naar huis

Roel en Constance van Rossem, die zich verzetten tegen het nieuwe bestemmingsplan voor motorcrossterrein Prikkedam in Makkinga, werden vrijdag door de voorzieningenrechter van de Raad van State met lege handen naar huis gestuurd.

Link naar regionieuws

Haulerwijk krijgt er zeven woningen bij

Haulerwijk - Er zijn plannen voor de bouw van zeven woningen aan de Meester Van Ekstraat in Haulerwijk. Het college besluit dat voor het bestemmingsplan geen MER-procedure gevolgd hoeft te worden.

Link naar regionieuws

Raad: handhaven op circuit De Prikkedam

Makkinga - De gemeente moet op motorcircuit De Prikkedam in Makkinga echt handhaven en een vinger aan de pols houden. Dat vindt de fractie van Ooststellingwerfs Belang.

Link naar regionieuws

Live In Appelscha houdt reünie

Appelscha - Het is ruim vijftien jaar geleden dat Live In Appelscha de deuren sloot. Oud-stappers, muzikanten en medewerkers vinden het hoog tijd voor een reünie. Deze vindt plaats op 8 februari in ‘t Scha in Appelscha.

Link naar regionieuws

Regen zorgt voor opluchting in Australië

Appelscha - Opgelucht, maar nog wel waakzaam. Voor Jan en Christine van der Walle uit Australië is de ergste dreiging van de alles verschroeiende bosbrand voorbij. In een luxe hotel in Sydney kon even worden bijgetankt.

Link naar regionieuws

Voetbalclub Waskemeer krijgt de ruimte

Waskemeer - Voetbalvereniging Waskemeer krijgt een wedstrijd- en trainingsveld en het trainingsveld mag worden uitgebreid. De gemeente heeft geen enkel probleem met de aanleg van de velden bij sportpark ‘t Ald Leger.

Link naar regionieuws

Nog even geen trajectcontrole op N-wegen

Donkerbroek - Al weken staan ze er: de palen voor de trajectcontrole op de N381 tussen Donkerbroek en Wijnjewoude, een traject van drie kilometer. Maar net zo lang staat er voor de palen ook een groot bord met daarop de tekst: ‘in testfase’. Dat zal nog even zo blijven.

Link naar regionieuws

‘Huurders in Haulerwijk dupe van plaatsen zonnepanelen’

Haulerwijk – De huurder betaalt in Haulerwijk de investering van de woningcorporatie in zonnepanelen, terwijl hij er geld mee zou besparen. Dat verwijt komt van de begeleider van een Syrisch gezin.

Link naar regionieuws

De Samenwerking houdt Boijl van eerste plaats weg bij Wampex Vledder

Boijl/Elsloo - Van de beste zes teams van de 31e Wampex Vledder kwamen er liefst vier uit Boijl. De overwinning was voor De Samenwerking uit Elsloo. Na de derde plaats van vorig jaar ging de winst ditmaal wel naar Elsloo.

Link naar regionieuws

Drents-Friese Wold in teken van uitverkochte Run Forest Run

Appelscha - Bijna 550 trailrunners renden zaterdag door het Drents-Friese Wold. Ze deden mee aan de zesde editie van de Run Forest Run Drents-Friese Wold. De trailrun was uitverkocht.

Link naar regionieuws

Vrijwilliger Gerard Floor neemt afscheid van Stichting Ontwikkelingssamenwerking

Appelscha - Vol idealen kwam hij destijds vanuit Amsterdam om in het regionale cultuurleven neer te strijken en in Ooststellingwerf allerlei burgeractiviteiten te signaleren en waar mogelijk met gemeentelijke subsidie te ondersteunen. Dat deed hij twintig jaar als ambtenaar en daarna twintig jaar als vrijwilliger van de werkgroep.

Link naar regionieuws

Kok wint kunstprijs in Genua

Oldeberkoop - In Genua is het fotowerk van kunstenaar John Kok bekroond met een eerste prijs op het jaarlijkse Concorso Nazionale d’Arte Contemporanea.

Link naar regionieuws

De Laweij heeft bibliotheek op school

Haulerwijk - Alle leerlingen van de Laweij in Haulerwijk vierden dat de brede school nu officieel een dBos is (bibliotheek op school).

Link naar regionieuws

Vesuviusclub brengt geleend kunstwerk terug naar Rijswijk

Elsloo - Er stond een stevige wind en het was koud op de kade bij Rijswijk, maar de ontmoeting met Gelderlands gedeputeerde Peter Drenth was hartverwarmend voor de leden van de oudejaarsvereniging Vesuvius uit Elsloo.

Link naar regionieuws

Meezingen met Zanggroep Langedijke kan in de Hoolten Klinte

Appelscha - Zanggroep Langedijke treedt zaterdag op in de Hoolten Klinte in Appelscha.

Link naar regionieuws

WSVO verstevigt mountainbikeroute met matten en zand

Appelscha - Wielersportvereniging Ooststellingwerf (WSVO) heeft zaterdag met een groep vrijwilligers groot onderhoud gepleegd aan de blauwe mountainbikeroute in Appelscha. Onder meer zand en rubberen matten werden geplaatst, zodat de veelgebruikte track weer een jaartje mee kan.

Link naar regionieuws

Laatste update: 11:50:03