Biljartclub 'Sin en Wille' (info)

Met ingang van september 2023 speelt Biljartclub "Sin en Wille" op de vrijdagmiddag en -avond  haar competitie op recreatief niveau in een eigen ruimte in het dorpshuis "Oan 'e Feart, Fruitier de Talmaweg 6A.

In het dorpshuis staan twee verwarmde wedstrijdbiljarts van 1.15m bij 2.30m.

Doelstelling naast het beoefenen van de biljartsport is vooral ook gezelligheid en sportiviteit.

De middagploeg speelt vanaf 13.30 tot ca. 17.00 uur en de avondploeg vanaf 19.00 tot ca. 23.00 uur. Elk lid speelt telkens twee wedstrijden van 25 beurten per competitieronde. De gemiddelden per 25 beurten worden vastgesteld aan het begin van elk seizoen, en lopende het seizoen periodiek aangepast naar mate men presteert.

Naast de wekelijkse competitie libre, zijn er competities opgestart van bandstoten en driebanden. Beide één speelronde per maand, wat betekent dat er om de 14 dagen op dinsdagmiddag een speelmiddag is voor één van de beide competities.

Door de ruimere mogelijkheden om te biljarten kunnen leden ook door de week op afspraak een balletje stoten. Voor nieuwe leden of beginnende biljarters zijn er mogelijkheden om les te krijgen in de biljartsport. De lessen worden in overleg verzorgd door de meer geoefende biljarters binnen de vereniging.

Potentiële nieuwe leden kunnen enkele weken "gratis proefdraaien" voordat ze hoeven te beslissen om lid te worden.

Toernooien

Elk jaar is er tussen Kerst en Nieuwjaar een Kersttoernooi. Een heel seizoen kent  tenminste 30 speelronden. Aan het einde van elk seizoen (meestal in mei) is er een eindtoernooi: het Stap-es In Eindtoernooi, gesponsord door onze trouwe sponsor Eethuis Stap es In te Donkerbroek.

Onze vereniging telt momenteel 2 ploegen met in totaal 23 leden. De middagploeg (momenteel 10 leden) speelt haar wedstrijden op vrijdagmiddag. In de avonduren speelt de avondploeg (momenteel 13 leden) haar wedstrijden op de beide biljarts.

Voor zowel de middag- als avondploeg blijft de vereniging op zoek naar leden. Ook dames zijn welkom. Heb je wel eens gebiljart of ben je nog een beginner? Informatie over het biljarten is te verkrijgen bij Durk Poortinga (tel. 06 – 54 32 02 54) of Gerrit Sleifer (tel. 06 – 23 75 18 91) Er zijn wedstrijdkeu's aanwezig.

Bestuur

Voor (meer) informatie kunt u contact opnemen met één van onze bestuursleden:

  • Voorz. Johan Houkema 
  • Secr.: Gerrit Sleifer (0623751891)
  • Penn.: Durk Poortinga (0654320254)
  • Lid: Anne Visser (491632))
  • Lid: Herman Boerrigter (491260)

 

 

terug