Regionieuws

Wie ontmoette zijn of haar partner op de huwelijksmarkt?

Appelscha - Menigeen liep zijn of haar ware er tegen het lijf: de huwelijksmarkt van Appelscha. Online datingsites en -apps als Tinder en Lexa bestonden nog niet, dus trokken vrijgezellen (van alle leeftijden) in de maanden juli en augustus 1955 tot 1975 naar het dorp. En dat gebeurde massaal.

Link naar regionieuws

Zonnepark Molenbosch heeft aan één transformatorstation genoeg

Oldeberkoop - De initiatiefnemer van het zonnepaneelveld Molenbosch in Oldeberkoop wil één van de twee transformatorstations uit het plan schrappen en het overgebleven transformatorstation verplaatsen.

Link naar regionieuws

Gemeente stuurt deurwaarder naar MSV Prikkedam

Makkinga - De gemeente neemt stappen tegen motorcrossterrein MSV De Prikkedam in Makkinga. Ondanks herinneringen en aanmaningen zijn drie opgelegde dwangsommen na overtredingen in 2018 nog steeds niet betaald.

Link naar regionieuws

Proeven om water langer vast te houden

Oldetrijne/Haule - Wetterskip Fryslân en provincie Fryslân zijn met diverse partners gestart met praktijkproeven om meer water in zandgronden vast te houden. De eerste praktijkproef gaat van start in Haule en Oldetrijne.

Link naar regionieuws

Motorrijder komt ten val in Haule en moet naar het ziekenhuis

Haule - Een motorrijder is vrijdagavond in Haule ten val gekomen bij de rotonde waar de Dorpsstraat met de Tonckensweg (N918) kruist.

Link naar regionieuws

Graftrommels terug op graven in Elsloo

Elsloo - Vrijwilligers van de begraafplaats achter de dorpskerk van Elsloo zetten negen in 2017 gerestaureerde graftrommels terug op de graven.

Link naar regionieuws

Golfclub de Hildenberg geeft 400e lid warm welkom

Appelscha - Dat golfclub de Hildenberg in Appelscha de afgelopen jaren flink aan de weg timmert, heeft zijn vruchten afgeworpen.

Link naar regionieuws

Dorpsgesprekken leveren twee bankjes op om op te chillen

Appelscha - Een aantal Young Leaderz plaatste in Appelscha twee bankjes, een op de speelplaats aan de Smidslaan en één op de Boerestreek nabij de speeltoestellen.

Link naar regionieuws

Buitencentrum in Appelscha gaat weer open

Appelscha - Veel mensen bezoeken natuurgebied Drents-Friese Wold. Het Buitencentrum in Appelscha heeft weer mogelijkheden om per dinsdag 2 juni open te gaan voor het publiek.

Link naar regionieuws

Gastouder Anneke Haaisma moet stoppen

Waskemeer - Anneke Haaisma uit Waskemeer heeft moeten besluiten te stoppen als gastouder. Eind 2019 werd haar man ernstig ziek en toen kwam ook nog de coronacrisis. Omdat haar man nu in de risicogroep valt, heeft Haaisma moeten besluiten te stoppen.

Link naar regionieuws

Nieuw fietspad is laatste puzzelstuk van project

Appelscha - De aanleg van een nieuw fietspad van de Oude Willem naar de Kale Duinen in Appelscha moet als laatste puzzelstukje van de herinrichting van de Oude Willem in het hart van het Drents-Friese Wold gezien worden.

Link naar regionieuws

Galerie Friesgoed vol ‘bruikkunst’ opent online

Nijeberkoop - Galerie Friesgoed in Nijeberkoop opent vandaag de expositie ‘bruikkunst’.

Link naar regionieuws

Coronavirus houdt Wel-Zijn op dorpse schaal niet tegen

Oldeberkoop - Stichting Wel-zijn op Dorpse Schaal (WODS) organiseert normaliter activiteiten voor iedere Oldeberkoper. Door de coronacrisis gaan alle geplande samenkomsten niet meer door, maar dat weerhoudt de stichting er niet van om anderen te helpen.

Link naar regionieuws

Ebikes vliegen de winkels uit

Haulerwijk – Vanwege de coronacrisis verkopen de fietsenwinkels in Ooststellingwerf extra veel fietsen. Thuiswerkers willen er vaak na de werkdag nog even tussenuit. Vooral de ebike lijkt daarvoor een uitkomst.

Link naar regionieuws

'Stress van het langdurig opgesloten zitten, een beetje kwijt raken'

Oosterwolde - Het echtpaar Hoogstraaten, de schrijvers van het feuilleton in de Nieuwe Ooststellingwerver en de Stellingwerf, zit door de strenge corona-maatregelen al elf weken in gedwongen isolatie in Spanje. Wanneer ze terug naar thuis in de Stellingwerven mogen vliegen, is nog steeds onzeker. Hieronder hun verslag.

Link naar regionieuws

Ongeval tussen twee personenauto’s op de N351

Bij een ongeval tussen twee personenauto’s op de N351 is forse schade ontstaan. Eén van de voertuigen is in de sloot naast de weg tot stilstand gekomen. Er kwamen twee ambulances ter plaatse, in elk geval één persoon is met onbekende verwondingen en met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Link naar regionieuws

N351 krijgt nieuw asfalt tussen rotondes

Nijeberkoop - De provinciale weg N351 wordt tussen Makkinga en Oldeberkoop voorzien van nieuw asfalt. De weg is toe aan groot onderhoud. De werkzaamheden worden in vier delen uitgevoerd.

Link naar regionieuws

Groep van tien mag uur zwembad Haulewelle in

Haulerwijk - Tot grote vreugde van de zwemmers is Haulewelle weer open. Normaliter start het seizoen voor het zwembad in Haulerwijk tijdens het Paasweekend - en zouden er al enkele honderden bezoekers op teller hebben gestaan -, in deze coronatijd mocht de poort pas maandag van het slot.

Link naar regionieuws

Groen licht voor nieuwe velden vv Waskemeer

Waskemeer - De raad heeft verbaasd vastgesteld dat het niet toestaan is om een scheidsrechtersfluit te gebruiken op het nieuwe trainingsveld van voetbalvereniging Waskemeer. Het wordt zelfs als voorschrift in de omgevingsvergunning opgenomen.

Link naar regionieuws

Machandel in Haulerwijk mag doorgroeien

Haulerwijk – De gemeenteraad stemde dinsdagavond met veel tevredenheid in met een uitbreiding van het bedrijf Machandel in Haulerwijk.

Link naar regionieuws

Maatregelen tegen dassen op sportveld in Elsloo hebben effect

Elsloo - Of het nu aan het mestpreparaat met guarana er in ligt of de extra draad in de weideafrastering om het veld, feit is wel sinds die op sportpark Elzenhagen in Elsloo zijn aangebracht, zijn er geen zichtbare sporen en gegraven gaten van dassen te bespeuren.

Link naar regionieuws

Diamanten echtpaar is overrompeld

Appelscha - ‘Overrompeld, compleet overrompeld’, aldus het echtpaar Rieks en Jantje Moes (beiden 84) uit Appelscha. Zij vierden maandag hun 60-jarig huwelijk en hadden door de coronamaatregelen niet op visite gerekend.

Link naar regionieuws

TypeError: Attempting to change the setter of an unconfigurable property.TypeError: Attempting to change the setter of an unconfigurable property.

Laatste update: 16:40:03