Regionieuws

Beveiliging zonnepark Haulerwijk wordt in februari beter

HAULERWIJK - Het zonnepark in Haulerwijk is momenteel gemakkelijk te betreden door onbevoegden door het ontbreken van hekwerken en/of sloten. Eigenaar GroenLeven gaat dit de komende weken aanpakken. Daarbij spelen ook wet – en regelgeving mee en zijn de eisen vanuit Liander als netbeheerder en de verzekering bepalend.

Link naar regionieuws

Nieuwe minicamping in Nijeberkoop

NIJEBERKOOP - Er is een initiatief op het perceel Frankrijk 4 in Nijeberkoop om een minicamping te starten. Meewerken aan dit initiatief sluit volgens het college van Ooststellingwerf aan bij de ambitie om ‘burgers en ondernemers te helpen om initiatieven te starten’. Om dit mogelijk te maken moet een ruimtelijke procedure worden gevolgd.

Link naar regionieuws

Oud-politiechef Tjibbe Oldersma overleden

Appelscha – Tjibbe Oldersma uit Appelscha is vorige week woensdag op 84-jarige leeftijd overleden. Oldersma, die bekend stond als mensenmens, werkte sinds 1961 bij de politie.

Link naar regionieuws

Liefhebberij: Nooit te oud om hobby te beginnen 

Appelscha – Tijdens zijn werkzame leven maakte Rinke de Vos (96) van zijn hobby zijn werk. Schoenen verkopen was zijn grote passie. Dat deed hij in Noordwolde sinds 1950 tot zijn pensioen. Maar na verloop van tijd merkte De Vos dat hij wat mistte, wat om handen wilde hebben en sloeg een heel andere weg in.

Link naar regionieuws

De Roggeberg pakt oud plan weer op

Vakantiepark RCN De Roggeberg in Appelscha wil 34 nieuwe bungalows bouwen. Het park pakt het uitbreidingsproject weer op dat omstreeks 2008 vanwege de economische crisis stil kwam te liggen.

Link naar regionieuws

‘Die pijl raakte ons, toen zij in m’n armen viel’

Appelscha - Een thuisbezorgd ontbijtje, metershoge opblaaspoppen, een aubade met live trompetgeschal, een ontzettend dikke bos rode rozen en taart eten met hun zeven kinderen; ondanks corona werd het 60-jarige huwelijksjubileum dinsdag 12 januari toch een (onverwacht) feest voor John en Gre Jonker (beiden 77) uit Appelscha.

Link naar regionieuws

Camperplaats Appelscha wordt drie keer zo groot

Appelscha - De camperplaats aan de Wester Es in Appelscha mag uitbreiden van tien naar dertig standplaatsen.

Link naar regionieuws

Opknap en uitbreiding voor zorginstelling Appelscha

Appelscha - Zorginstelling OlmenEs in Appelscha vernieuwt drie van zijn woongebouwen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Link naar regionieuws

Staatsbosbeheer past ruiter- en wandelroutes aan

Appelscha/Hoogersmilde - In het Drents-Friese Wold start Staatsbosbeheer binnenkort met de aanleg van een nieuw stukje ruiterroute in het deelgebied de Noordelijke Veldhuizen bij Hoogersmilde.

Link naar regionieuws

‘Geen druk meer op de ketel’

Oldeberkoop - Eigenlijk had de deur al definitief dicht zullen zijn, maar de lockdown zorgde voor uitstel. Zodra de coronaregels het toestaan, start het bedrijf Fa. A. de Jong & Zn in Oldeberkoop de totale leegverkoop, zodat eigenaars Jouke (70)en Betsie (67) de Jong erna kunnen gaan genieten van hun pensioen.

Link naar regionieuws

Brand in schuur bij boerderij in Donkerbroek

Donkerbroek - In een schuur bij een boerderij aan De Pegge bij Donkerbroek is donderdagmiddag brand uitgebroken.

Link naar regionieuws

Brandweer bevrijdt kat uit benarde positie

Appelscha - De brandweer van Appelscha had donderdagmiddag de handen vol aan een kat die knel zat onder de motor van een bestelbusje die in een schuur geparkeerd stond aan de Terwisscha.

Link naar regionieuws

Regio stort zich op La Casa de Appel 

Appelscha – Op spelende wijze de lokale horeca steunen. Dat is een goed idee, dachten Albert en Hanneke Nieuwenhuis uit Appelscha. Zij zijn de eigenaars van de Appelsche Hof in het dorp en mobiliseerden met het spel La Casa de Appel 96 mensen.

Link naar regionieuws

Start aanleg van zonnepark Oldeberkoop

Oldeberkoop - Er is een begin gemaakt met de bouw van een zonnepark ten noorden van bungalowpark Molenbosch in Oldeberkoop. De gemeente Ooststellingwerf wil in 2030 energieneutraal zijn en dit park helpt met het halen van dat doel.

Link naar regionieuws

De Geitefok brengt Jip en Janneke weer thuis

Oldeberkoop – De oudejaarsvereniging De Geitefok uit Oldeberkoop heeft het beeld van Jip en Janneke onbeschadigd en schoon teruggezet langs de rivier de Waal bij Zaltbommel. De stunt heeft de 75-jarige jubilerende oudjaarsploeg ook in de landelijke media weer eens op de kaart gezet.

Link naar regionieuws

Verblijven in regio kan coronaproof

Appelscha - De Coöperatie Appelscha Regio 3,0, die de toeristische regiomarketing voor Ooststellingwerf verzorgt, startte in december de campagne ‘Coronaproof verblijf bij Appelscha’.

Link naar regionieuws

OlmenEs is weer coronavrij

Appelscha - Alle bewoners van OlmenEs in Appelscha zijn coronavrij. Alle isolatie- en quarantainemaatregelen zijn opgeheven.

Link naar regionieuws

Rekenjuf Annieke Otten maakt kans op prijs

Makkinga - Annieke Otten-Zantinge uit Makkinga is samen met negen andere leerkrachten genomineerd voor de titel ‘leraar van het jaar’ in het primair onderwijs. Otten (35) werkt als juf en rekencoördinator op CBS De Bron in Nijensleek.

Link naar regionieuws

Opnieuw huisarts in Haulerwijk die zorgt voor ophef in coronadebat

Opnieuw is ophef ontstaan over de uitingen van een huisarts in Haulerwijk over het coronavirus. ,,It is in bytsje itselde ferhaal."

Link naar regionieuws

Debat over Blughutterrein wederom uitgesteld

Oldeberkoop – Het debat in de gemeenteraad van Ooststellingwerf over de bebouwing van het Blughutterrein in Oldeberkoop is wederom uitgesteld. Het komt nu terug in een commissievergadering in februari.

Link naar regionieuws

Huisarts mag blijven 'preken' tegen vaccins: 'It giet wol hiel fier wat se seit, mar se is der frij yn'

Haulerwijk - Huisartsenpraktijk De Kern in Haulerwijk neemt afstand van de ‘denkbeelden en uitlatingen’ van de eigen huisarts Berber Pieksma in het coronadebat. Toch mag ze blijven werken.

Link naar regionieuws

Ni’j projekt: Waor De Lende

Berkoop - Binnen et ni’jste Schrieversronteprojekt ‘Waor De Lende’ zal o.m. in een omvangriek boek de Stellingwarver revier De Lende in al zien facetten beschreven wodden.

Link naar regionieuws

TypeError: Attempting to change the setter of an unconfigurable property.TypeError: Attempting to change the setter of an unconfigurable property.

Laatste update: 23:45:08