Regionieuws

Vijf zilveresdoorns gekapt

Appelscha - Vijf zilveresdoorns aan de Nijesteegde in Appelscha gingen donderdag tegen de vlakte. De vijf esdoorns vertoonden zware takbreuk. In de zomer van 2019 is bij één van de bomen 25 procent van de kruin afgebroken.

Link naar regionieuws

Geen multifunctioneel centrum in Haulerwijk

Oosterwolde – Het college van Ooststellingwerf wil niet meewerken aan de realisatie van een nieuwe multifunctionele accommodatie in Haulerwijk. Het is volgens het college niet nodig en er is geen geld voor.

Link naar regionieuws

In het atelier: ‘Kennis delen’

Oldeberkoop - In de voormalige Landbouwhuishoudschool in Oldeberkoop zit textielinstituut Hawar. Harm Harms en Meinie Wardenier zijn sinds 2004 eigenaar. Hawar heeft drie poten: winkel, galerie en atelier. Er worden cursussen gegeven, allerlei stoffen, materialen en verfsoorten verkocht en er vinden exposities plaats. Kunstenaars maken gebruik van het atelier en er vinden workshops plaats.

Link naar regionieuws

Schrijversechtpaar eindelijk weer thuis

Het schrijversechtpaar Theo en Marianne Hoogstraaten (dat de feuilleton in deze krant schrijft) uit Elsloo zat door de coronacrisis noodgedwongen in isolatie op hun vakantieadres in Spanje. Nu, na ruim vijf maanden, zijn ze eindelijk weer thuis. Hieronder hun laatste verslag over de allesbehalve relaxte laatste week op La Palma.

Link naar regionieuws

Gemeente herstelt fout

Elsloo - Met de vaststelling van bestemmingsplan ‘Buitengebied, Veegplan 2018’ is per ongeluk het bestemmingsplan ‘Canada 4 te Elsloo’ ongedaan gemaakt.

Link naar regionieuws

‘Goh, ja inderdaad; wat ruikt een dennenboom lekker’

Appelscha - Hoe ruikt een dennenboom en hoe voelt boomschors? De zintuigen van de deelnemers aan de zintuigenwandeling door het Drents-Friese Wold werden dinsdagmiddag goed geprikkeld.

Link naar regionieuws

Recreatieondernemers scharen zich onder Appelschavlag

Elsloo – In Oosterwolde, Haule, Oldeberkoop, overal in de gemeente komt hij straks te hangen: de Appelschavlag. Of eigenlijk: Bij Appelschavlag, want zo luidt de tekst op het vaandel. Een initiatief van Appelscha Regio 3.0 om de promotie voor de regio te vergroten. Vrijdagmiddag werd het eerste exemplaar opgehangen bij d’Elf Ieken in Elsloo.

Link naar regionieuws

Bouw nieuwe Poiesz supermarkt in Appelscha van start

Appelscha – Na de sloop van Chinees restaurant Peking aan de Vaart Zuidzijde in Appelscha eind november, wordt er op die plek momenteel geheid. Het is de start van de bouw van de nieuwe Poiesz supermarkt.

Link naar regionieuws

Expositie Berend Hogeling in Ter Idzard

OLDEHOLTWOLDE/TER IDZARD Berend Hogeling werkt en exposeert tijdens de zaterdagmiddagen in juli en augustus in de Bonifatiuskerk in ter Idzard. Hogeling is oud-inwoner van Oldeholtwolde.

Link naar regionieuws

Rupsenbestrijding in volle gang

Haule - In de hele gemeente is de gemeente bezig om de eikenprocessierups te bestrijden. In Haule de eer aan Roelof Jan Dik. In een beschermend pak in een hoogwerker gaat hij de rupsen te lijf. De plaag is dit jaar niet zo erg als vorig jaar. Met name omdat er vroeg met de bestrijding is begonnen.

Link naar regionieuws

Tv- en radio-uitzendingen vanuit Appelscha deze zomer

Appelscha - Het programma Simmer yn Fryslân komt naar Appelscha op 31 juli. Zij komen naar het dorp om daar vandaan een hele dag radio- en televisiebijdragen te maken.

Link naar regionieuws

Muziek op Stapel weer van start in Bonifatiuskerk

Oldeberkoop - Het was zaterdagavond weer zover: in de Bonifatiuskerk in Oldeberkoop vond, sinds maanden, weer een klassiek concert plaats.

Link naar regionieuws

Eerste Boerestreekmarkt is een feit

Appelscha - Eindelijk mocht het weer, voor de eerste keer dit seizoen was er zondag weer een Boerestreekmarkt in Appelscha.

Link naar regionieuws

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Elsloo - Tennisclub ODIS in Elsloo werkt aan de toekomst. De club geeft in ieder geval goed gehoor aan het lokale sportakkoord van het Rijk. Zes jeugdige leden kregen afgelopen week de eerste beginselen van het tennis van trainer Menno Huizinga voorgeschoteld.

Link naar regionieuws

Groep 8 Elsloo maakt afscheidsfilm over corona

Elsloo - Normaal gesproken waren de leerlingen van groep acht van de K.J.Dijkstrschool in Elsloo de hoofdrolspelers in de gebruikelijke afscheids-musical in zaal ’t Anker in Elsloo. De leerlingen zwaaiden iedereen dit jaar op een andere manier uit.

Link naar regionieuws

Schrieversronte zoekt nieuwe duizendpoot

Oldeberkoop - De Schrieversronte zoekt een nieuwe directeur. Dat moet een duizendpoot zijn die eerst genoegen neemt met zestien uur betaald werk.

Link naar regionieuws

Graftrommel uit 1920 is in ere hersteld

Appelscha – Hij lekte, de binnenkant begon te roesten, waarna de boel in elkaar donderde. De graftrommel op het familiegraf van familie Zwart-Bosch op de begraafplaats aan de Oosterse Es in Appelscha was anderhalf jaar geleden nodig aan restauratie toe.

Link naar regionieuws

Auto slaat in Donkerbroek over de kop

Donkerbroek - Op de Peelrug in Donkerbroek is woensdagochtend een auto over de kop geslagen na een botsing tegen een boom.

Link naar regionieuws

‘Open Stal waarborgt artistieke kwaliteit’

Oldeberkoop - Kunstroute Open Stal kan de komende vier jaar 25.000 euro per jaar provinciale subsidie tegemoet zien. Open Stal had dit bedrag ook aangevraagd. De kunstroute, die dit jaar vanwege de coronacrisis is afgelast, ontving nog geen subsidie van de provincie.

Link naar regionieuws

Raad negeert advies college: toch bouw twee woningen in Donkerbroek

Donkerbroek - Er zijn verwachtingen gewekt en dus moet je twee woningen laten bouwen aan de Herenweg in Donkerbroek. Een meerderheid van de gemeenteraad van Ooststellingwerf had geen zin om alsnog een bestemmingsplan van tafel te vegen, zoals het huidige college voorstelde.

Link naar regionieuws

Groep achters De Trede schieten op leraren

Haule – Het ging er maandagavond heftig aan toe op obs De Trede in Haule. Leerlingen van groep 8 namen het op tegen de leerkrachten tijdens een spannend potje lasergamen.

Link naar regionieuws

Deel Fochteloërveenweg afgesloten vanwege overstekende kraanvogels

Fochteloo - De komende tijd wordt een deel van de Fochteloërveenweg tijdelijk afgesloten om een kraanvogelpaar met jong de kans te geven om over te steken.

Link naar regionieuws

TypeError: Attempting to change the setter of an unconfigurable property.TypeError: Attempting to change the setter of an unconfigurable property.

Laatste update: 08:30:02