Regionieuws

Libraries loaded

Acht toestellen laten Langedijke zweten

Langedijke – Dinsdag werd het fitnessplein in Langedijke officieel geopend, maar al eerder werden de acht toestellen in gebruik genomen. En hoe. ’s Ochtends om 8.00 uur doen de eerste bewoners er al rek- en strekoefeningen en na negenen in de avond krijgen de fitnessapparaten vaak pas rust. Een schot in de roos.

Link naar regionieuws

Harry’s bar moet sluiten vanwege niet naleven coronaregels

Appelscha - Harry’s bar aan de Boerestreek in Appelscha is per direct gesloten door de voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân. De sluiting geldt op grond van de noodverordening COVID-19.

Link naar regionieuws

Ronde Tafel helpt Zeuvenakkers aan playground

Appelscha - Ronde Tafel 129 zorgde er voor dat Zeuvenakkers in Appelscha sindskort kan beschikken over een playground.

Link naar regionieuws

Multifunctioneel sportveld in Donkerbroek bijna klaar

Donkerbroek - Het multifunctionele sportveld op het schoolplein van De Twirrewyn in Donkerbroek is in de afrondende fase. De tegels liggen er inmiddels in en speeltoestellen zijn geplaatst.

Link naar regionieuws

Sinnesicht in Haulerwijk ziet levenslicht

Haulerwijk - De nieuw gebouwde appartementen in Haulerwijk werden vrijdag officieel geopend. Daarnaast werd de nieuwe naam onthuld: Sinnesicht.

Link naar regionieuws

De Riemsloot duikt in het verleden

Appelscha - Op obs De Riemsloot in Appelscha werd woensdag de Kinderboekenweek mysterieus geopend. Het onderwerp van dit jaar is 'En toen', waarbij de geschiedenis centraal staat.

Link naar regionieuws

Boerestreekmarkten in Appelscha zijn afgelast

Appelscha De Boerestreekmarkt in Appelscha van zondag 11 en 18 oktober gaan niet door. Organisator Vitalis heeft de markten vanwege de nieuwe coronamaatregelen geannuleerd.

Link naar regionieuws

Riemsoord vaart tegen de stroom in

Appelscha - In Riemsoord in Appelscha is dinsdag de nieuw keuken officieel geopend. Het openen van een eigen keuken, waar circa 50 warme maatlijden voor bewoners worden bereid, is een tegengestelde beweging van het massaal afstoten van eigen keukens binnen de sector.

Link naar regionieuws

Remmen, oversteken: kinderen worden wegwijs in verkeer

ELSLOO Verkeersveiligheid is al jaren een hot item in Elsloo. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen is het credo. Daarom organiseerde de meester K. J. Dijkstraschool niet voor de eerste keer voor alle groepen een morgen vol verkeerslessen en leerzame activiteiten over verkeer. Dit keer verwerkt in ‘een uurtje verkeer’, dat overigens meer dan een uurtje duurde: de gehele ochtend. Gastdocenten van Veilig Verkeer Nederland kwamen langs om de kinderen bij te spijkeren.

Link naar regionieuws

Vissers van De Rietvoorn ruimen 153 kilo zwerfafval op

Oldeberkoop - Op de vraag van Sportvisserij Fryslân om een schoonmaakactie op provinciaal niveau langs de viswateren te gaan houden, heeft het bestuur van hengelsportvereniging De Rietvoorn uit Oldeberkoop positief gereageerd.

Link naar regionieuws

Waskemeer heeft eigen dorpstafel

Waskemeer - Sinds de plaatsing van de trilker in 1980 was er al de wens om een bank te hebben in het plantsoen aan de Oude Wijk Noord in Waskemeer. Een bank waar fietsers even kunnen rusten en waar dorpsgenoten elkaar kunnen ontmoeten.

Link naar regionieuws

Staatsbosbeheer houdt Landschapsfietstocht door Drents-Friese Wold

Staatsbosbeheer houdt op zondag 20 september een landschapsfietstocht door het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Link naar regionieuws

Partijen presenteren lokaal sportakkoord

Haulerwijk - Wethouder Esther Verhagen, Marleen Reenders van Buurtsport Ooststellingwerf en Gijsbert Hillhorst van bestuur Haulewelle onthulden woensdag het Lokaal Sport- en Beweegakkoord.

Link naar regionieuws

MSV Prikkedam: ‘Ons geld raakt op’

Makkinga – Motorsportvereniging De Prikkedam zamelt geld in om alle dwangsommen van de gemeente Ooststellingwerf te kunnen betalen. Gelet op de oproep gaat het zelfs om het voortbestaan van de crossbaan in Makkinga.

Link naar regionieuws

Maïszee verandert in kale akker

Nijeberkoop - De groene maïszee op het land van Hans Wemer in Nijeberkoop veranderde woensdag langzaam in een kale akker.

Link naar regionieuws

De Kring van Bercoop kiest eieren voor zijn geld

Oldeberkoop - De verkoop van de in Oldeberkoop gevestigde Bank Bercoop leverde 15 jaar geleden 10,5 miljoen euro op. Dat kapitaal is inmiddels uitgegroeid tot bijna 14 miljoen, maar door de coronacrisis komt er momenteel bijna niets meer bij. Met pijn en moeite kan de verwachte inflatie van 2% worden gecompenseerd zodat het kapitaal in stand blijft.

Link naar regionieuws

Stellingwervers worden ‘woordwies’ met app

Oldeberkoop - De Nedersaksische app Woordwies is uitgebreid. Nu kunnen gebruikers ook de betekenis van Groningse, Drentse, Stellingwerfse, West-Overijsselse, Twentse en Achterhoekse woorden raden.

Link naar regionieuws

Toekomst of eenmalig project?

Langedijke – Officieel staat hij nog net Oosterwolde, maar het was juist Langedijke die er het hardst om vroeg: een lantaarn aan de Boekhorst, in de bocht tussen de N381 en Langedijke. ‘Een erg donkere plek en daarom voor fietsende dorpsbewoners erg welkom’, acht Rob Zwaaneveldt, voorzitter van Plaatselijk Belang Langedijke.

Link naar regionieuws

Ooststellingwerf staat grotere camping bij zorgboerderij toe

Fochteloo - Zorgboerderij De Flint aan het Zuideinde in Fochteloo wil uitbreiden met vijftig camperplaaten. De zorgboerderij met een manege en bedrijfswoning heeft daarvoor een verzoek ingediend bij de gemeente.

Link naar regionieuws

De Trede geeft buiten les

Haule - OBS de Trede in Haule deed dinsdag mee aan de Nationale Buitenlesdag. Op deze dag gaven de leerkrachten buiten les.

Link naar regionieuws

Nieuwe tentoonstelling Nobilis is in drieën gedeeld

Fochteloo - In Nobilis, het centrum voor prentkunst in Fochteloo, worden de voorbereidingen getroffen voor een bijzondere tentoonstelling: ‘Drukker om ’e Noord’, die vanaf zondag 4 oktober tot en met 13 december te zien is op donderdag- tot en met zondagmiddag 13.30 tot 16.30 uur. Een tentoonstelling die verspreid is over drie locaties. Naast Fochteloo is er een deel te zien in Kunstlievend Genootschap Pictura in Groningen en het Centrum voor Beeldende Kunst in Emmen. Drie tentoonstellingen die elk een verschillende inhoud hebben, maar alles te maken hebben met één man: Aldrik Salverda uit Kiel Windeweer.

Link naar regionieuws

Elsloo heeft ‘Tuut en d’r uut’-zone

Elsloo - Een gloednieuw verkeersbord siert twee parkeervakken, die aan het schoolplein van de K. J. Dijkstraschool in Elsloo grenzen. Een ‘Tuut en d’r uut’-bord. Een wat? Een bord waarop staat dat ouders er met de auto mogen parkeren om hun kinderen af te zetten. Een kus en eruit dus. En dan moeten ze plaatsmaken voor de volgende ouder en dus weer vertrekken.

Link naar regionieuws

TypeError: Attempting to change the setter of an unconfigurable property.TypeError: Attempting to change the setter of an unconfigurable property.

Laatste update: 16:40:05