Nieuws - Inloopspreekuur bloedsuiker en bloeddruk meten

Dinsdag 14 november is het weer werelddiabetesdag. Diabetes (ook wel suikerziekte genoemd) is één van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Iedereen kan het overkomen. 1 op de 14 Nederlanders heeft diabetes en daarnaast lopen er nog veel mensen rond die deze aandoening hebben zonder het te weten. Door vroegtijdig diabetes op te sporen kun je onder andere voorkomen dat de hoge bloedsuikerwaarden de organen in jouw lichaam beschadigen en klachten veroorzaken. Daarom organiseren wij een diabetesweek in huisartsenpraktijk & apotheek Donkerbroek (Herenweg 43). In deze week kunt u uw bloedsuiker en bloeddruk laten meten en kunt u informatie krijgen over deze aandoening. Wist u dat u een groter risico op diabetes heeft als diabetes type 2 (ook wel ouderdomssuikerziekte genoemd) bij u in de familie voorkomt? Omdat er vanwege diabetes ook hart- en vaatlijden ontstaat, kunnen wij tijdens deze week ook uw bloeddruk meten en informatie op maat geven.

Drie dagen meten is weten

U kunt tijdens de diabetesweek zonder afspraak uw bloeddruk en bloedsuiker laten controleren tijdens het inloopspreekuur van de praktijkverpleegkundige op:

  • Maandag 13 november van 8.00 tot 12.00 uur
  • Dinsdag 14 november van 13.00 tot 17.00 uur
  • Woensdag 15 november van 8.00 tot 12.00 uur

Heeft u thuis een bloeddrukmeter en/of bloedglucosemeter en wilt u graag weten of deze de juiste waarden meet? Neem deze dan mee naar het inloopspreekuur, de praktijkverpleegkundige kan dan de waarden van uw meter vergelijken met de waarden die zij meet met geijkte apparatuur. Graag tot ziens op één van bovenstaande dagen.

Geplaatst op: 11 Oktober 2023

terug