Nieuws - Gertjan Hilarius maakt kans op titel Fieldmanager of the Year 2023

Gertjan Hilarius uit Donkerbroek maakt dit jaar kans op de titel Fieldmanager of the Year. Op het tweede Green Gala van woensdag 22 november wordt bekendgemaakt wie deze titel een jaar lang mag dragen. Andere genomineerden zijn Mario Spaans en Ed Kleinlugtebeld. De prijsuitreiking is een initiatief van uitgeverij NWST uit Nijmegen, uitgever van het vakblad Fieldmanager. Gertjan Hilarius is voor de tweede keer genomineerd. De fieldmanager van SC Heerenveen onderhoudt niet alleen de voetbalvelden, maar stopt ook veel energie in het enthousiasmeren van jongeren voor dit vak door samen te werken met Scholengroep Aeres, waar hij ooit zelf leerling was. Wekelijks komen leerlingen naar het stadion om kennis te maken met het werk en jaarlijks begeleidt Hilarius een stagiair. Er is voldoende potentieel, maar het is wel zaak om dat te verzilveren. De fieldmanager is volgens hem eigenlijk een ‘weerman’, omdat het weer bepaalt hoe hij moet handelen.

Interview

Het complete interview met Gertjan Hilarius in vakblad Fieldmanager is te lezen via deze link:

https://www.fieldmanager.nl/article/44185/we-moeten-n-de-jeugd-enthousiasmeren

Gertjan Hilarius is directeur van Gazonbemesting en Grasjan advies en projectbegeleiding.

Jury

De vakjury bestaat uit Sjaak Groen, Piet Kranendonk, Marjo Hoek, Marcel Bouwmeester en voorzitter Pleun Lok. ‘In Nederland sporten per week ruim 3,5 miljoen mensen op buitensportaccommodaties. Dit moet veilig en op kwalitatief goede velden kunnen plaatsvinden. De rol van de fieldmanager, in welke functie dan ook, is daarbij van doorslaggevend belang. Daarom is de uitreiking van deze prestigieuze prijs van onschatbare waarde voor het vakgebied en daarmee dus voor alle sporters en betrokken vrijwilligers’, aldus Lok.

Vakmanschap

De Fieldmanager of the Year-verkiezing wordt gesponsord door DLF, Toro en Expo-Line. Vakblad Fieldmanager organiseert de verkiezing al sinds 2010. Met de verkiezing wil de uitgever van dit blad het werk van fieldmanagers in het zonnetje zetten. Hoofdredacteur Hein van Iersel: ‘De jaarlijkse prijs is inmiddels uitgegroeid tot een prestigieuze onderscheiding in deze sector. Niet alleen vragen wij op deze manier aandacht voor het belang en het vakmanschap van fieldmanagers, maar de winnaar kan ook rekenen op veel waardering van zijn of haar vakgenoten. Bovendien straalt de glans van de titel af op het hele bedrijf of de organisatie waar de winnaar werkt.’

Erelijst

In het verleden werd de prijs gewonnen door respectievelijk Bernard van den Bosch (2010), Peter Mook (2011), Bertus Carelse (2013), Ad van de Luijtgaarden (2014), Theo van Rossenberg (2015), Henrie Bekkers (2016), Gerard Verweijen (2017), Marc Grooteman (2018), Erwin Beltman (2019), Jaap Verhagen (2020) Nico van Eerden (2021) en Paul Baas (2022).

Genomineerde en redactie zijn te bereiken voor een interview of meer informatie.

Voor meer informatie over de genomineerden of de verkiezing kunt u contact opnemen met hoofdredacteur Hein van Iersel via 06-53363062 of hein@nwst.nl.

Geplaatst op: 16 November 2023

terug