Nieuws - Sinterklaas bezocht Donkerbroek

Er gebeurde weer van alles in het dorp gisteren. De burgemeester stond te wachten met alle kinderen uit het dorp. Er kwamen 2 kleine bootjes met daarin een aantal Pieten. Sietse onze vorige burgemeester werd door onze huidige buurgemeester Esther Bergsma meegestuurd met de Pieten om te gaan kijken waar Sinterklaas dan wel kon zijn. En van welke kant hij zou moeten nou komen. Verwarring alom en vol verwachting wachten de kinderen in spanning af wat er ging gebeuren. Maar nog geen spoor van Sinterklaas. Maar dan opeens was daar toch een grotere boot met...jawel...Sinterklaas! De boot werd bestuurd door de matroos-Pieten en Sinterklaas want die had zijn vaarbewijs weer terug gelukkig. De brug zou open gaan maar dat ging mis. Dus dan maar eerder aan wal en lopend naar het Pietenhuis. Het is weer gelukt: Sinterklaas is weer in Donkerbroek!

 

Kinderen t/m groep 4 naar het Pietenhuis

Er volgde een gesprek op de kar en daarna mochten alle kinderen tot en met groep 4 mee naar het Pietenhuis voor een gezellig samenzijn met Sinterklaas. Dat was voor velen heel spannend maar ook heel leuk. Er werd ruim met pepernoten gestrooid. 

Sinterklaas-pubquiz

In de middag was er groot feest en een Sinterklaas-pubquiz voor de kinderen van groep 5 tot en met groep 8. Een mega succes: er werd veel gedanst en gezongen. Gedurende de dag kon er bij de "Stap es In" pannekoeken gegeten worden met Pieten.

Een paar sfeerfoto's:

 

Geplaatst op: 26 November 2023

terug