Nieuws - Wandeltocht Actief Donkerbroek

Op zondagmiddag 26 mei vond onze jaarlijkse wandeltocht plaats, die net als voorgaande jaren georganiseerd is in samenwerking met Scala Buursport. Met de keuze tussen de afstanden van 5 of 10 kilometer konden de wandelaars genieten van een prachtig, nog door velen onontdekt stukje Donkerbroek. Dankzij het mooie voorjaarsweer was het een perfecte dag om eropuit te trekken en van de omgeving en de natuur te genieten. In de verte was later op de middag al wel het gedonder van de bliksem te horen, maar gelukkig bleef het daarbij en kon iedereen de tocht droog afsluiten op de nodige zweetdruppels na.

Een appeltje voor de dorst

Onderweg was er een rustpunt ingericht waar men even kon pauzeren en genieten van een appeltje voor de dorst, beschikbaar gesteld door COOP Boonstra. Bij de finish werden de deelnemers verwelkomd met een koud onthaal in de vorm van een welverdiend ijsje bij Stap es In.

Tijdens het wandelen konden de 33 deelnemers vragen beantwoorden over Donkerbroek en omgeving. Op deze manier leerde men het eigen dorp nog beter kennen. Uit de ingeleverde antwoorden bleek dat veel deelnemers al veel kennis hebben over Donkerbroek (of goed kunnen zoeken op Google ?). Na loting tussen de juiste inzendingen kwam het team  “Jan Hendrik en Annelies” als winnaar uit de bus. Zij krijgen binnenkort een heerlijke slagroomtaart . 

Al met al was de wandeltocht een groot succes en een prachtige manier om het mooie  Donkerbroek te ontdekken. We kijken nu al uit naar de fietstocht van zondagmiddag 7 juli. We hopen dat jullie allemaal weer van de partij zullen zijn voor een sportieve en ontspannen middag in de buitenlucht. Neem je familie, vrienden en buren mee en maak er samen een gezellige middag van!

Sportieve groet, 
Actief Donkerbroek

De vragen met de juiste antwoorden:

  • Bij de boerderij op Herenweg 94 staat een prachtige monumentale beuk. Hoe oud is deze beuk?  154 jaar
  • Welke functie had het bijgebouw rechts (vanaf de straat bekeken) van het woonhuis nummer 106 vroeger? consistorie
  • Welke kleur heeft de griffioen op de vlag van Donkerbroek?  Rood
  • In de tweede wereldoorlog was in dit bosje een kamp gevestigd wat bestond uit 9 barakken. Jong volwassenen moesten hier tijdens de oorlogsjaren zes maanden dienstplicht verrichten waarbij ze voor de Arbeidseinsatz van Duitsland klaargestoomd werden. Het kamp had de naam NAD kamp 115. Waarvoor staan de letters NAD ? Nederlandse Arbeids Dienst 
  • Hoeveel inwoners telt Donkerbroek per 1 januari 2024? 1918
  • Door Donkerbroek loopt de mooie turfroute die jaarlijks door veel bootjes wordt bezocht. In welke periode worden de bruggen bediend? 15 mei – 15 september
  • Hoeveel straten telt Donkerbroek? 47
  • Hoeveel dorpen telt de gemeente Ooststellingwerf? 13


Geplaatst op: 28 Mei 2024

terug