Nieuws - EK Bokaal op HD Tentfeest Donkerbroek

Op vrijdagavond 5 juli ging het HD Tentfeest weer van start. Een jaar waarin het voltallige bestuur afzwaait en de commissie graag wat extra’s wenste te doen. Naast coverband Broadway werden De Dikdakkers en Rene Karst verwelkomd. De Dikdakkers deden Donkerbroek aan met hun speciaal voor het EK geprepareerde BMW en nog belangrijker, met de EK Bokaal. De Dikdakkers is een duo dat bekend is van vele meezingers en doen momenteel vele stadions in Duitsland aan tijdens het EK Voetbal. Hoe mooi was het dan ook dat de beide heren van De Dikdakkers de avond voor de wedstrijd Nederland-Turkije alvast warm konden draaien. 

René Karst

Later op de avond wat het de beurt aan Rene Karst. De vele meezingers zoals ‘Dat interesseert met echt geen ene reet’, Liever te dik in de kist’ en ‘Adje voor de sfeer’ zorgde voor een hoog meezinggehalte en gezelligheid en niet te vergeten de nodige ‘Adjes’ die goed waren voor de drankomzet. Maar ook Broadway en onze vaste DJ Martijn wisten de tent goed op zijn kop te zetten.

Zaterdag

In samenwerking met de Nachtdravers stond de HD Tentfeestcommissie zaterdagmiddag alweer paraat om de deelnemers van de Nachtdraversrun en het publiek te ontvangen voor een Warming Up. Vervolgens zou de run overgaan in een zomerterras met prijsuitreiking, echter de hevige storm gooide roet in het eten. De weersomstandigheden waren zodanig dat werd besloten het feestterrein te ontruimen. 

Nederland-Turkije

Gelukkig ging de storm op tijd liggen en is de prijsuitreiking verplaats naar zaterdag half negen ’s avonds. Een half uur voor aanvang van de wedstrijd Nederland-Turkije. Dit bleek achteraf een perfecte timing want de tent was daarna ook meteen goed gevuld om de wedstrijd op groot scherm te  bekijken. Een spannende wedstrijd volgde met aan het eind een grote ontlading dat zorgde voor een complete bierdouche in de tent. 

Afsluiting door de band Noah

Zaterdagavond mocht de band Noah het feest afsluiten. Deze band uit het zuiden van het land die een fenomenale partij beloofde van de grootste hits en foutste nummers van de afgelopen 50 jaar wisten hun belofte goed waar te maken. Hoewel het bezoekersaantal iets achter bleef was het feest er niet minder om. Tijdens het tentfeest bestond voor iedereen de mogelijkheid om in feestelijke setting op foto te gaan. Het resultaat daarvan is te vinden op de facebookpagina van HD Tentfeest Donkerbroek. 

 

Het aankomend jaar zal de huidige commissie een nieuwe commissie samenstellen en inwerken en beloven ze nog vele mooie HD tentfeesten voor de toekomst in het vooruitzicht. 

Tekst en foto's: Hedde Cazemier

De Nieuwe Ooststellingwerver over het HD Tentfeest...

Geplaatst op: 10 Juli 2024

terug