Nieuws - De Olympische genen van....Tristan Bangma

Zo vader, zo dochter: Evert en Carrie ten Napel kennen dit spreekwoord als geen ander. Geldt dit ook voor de Nederlandse atleten op de Olympische en Paralympische Spelen? Aan wie hebben zij hun talent, hun karakter en vooral hun Olympische genen te danken? In aanloop naar Parijs 2024 bezoeken Carrie en Evert de thuisbasis van 7 sporters. In deze aflevering van De Olympische genen van… zijn we in het Friese Donkerbroek, bij Kerst en Roos Bangma. Hoe is hun zoon Tristan de paralympisch kampioen baan- en wegwielrennen geworden die hij nu is?

Tristan Bangma

Tristan Bangma (1997) is een Nederlandse baan- en wegwielrenner die uitkomt op de tandem als achterrijder (‘stoker’). Tijdens zijn sportcarrière heeft hij met piloten Teun Mulder, Cor van Leeuwen en Patrick Bos samengewerkt. Zowel op de baan als op de weg heeft hij de ene na de andere gouden medaille binnengesleept. In 2016 pakt Tristan paralympisch goud in Rio de Janeiro, tijdens de tijdrit op de baan. 5 jaar later verlaat hij Tokio met goud (achtervolging op de baan) en zilver (paralympische wegrit). Bekijk HIER wanneer Tristan in actie komt tijdens de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

Klik HIER voor het volledige artikel van Omroep Max en bekijk hier onder de video van het gesprek met zijn ouders in Donkerbroek:

Geplaatst op: 23 Juli 2024

terug