Nieuws - Heidefolkje 2 winnaar van spannend Buitenvolleybaltoernooi

Actief Donkerbroek en Scala hielden zaterdagmiddag 7 september hun jaarlijkse buitenvolleybaltoernooi. Zes teams streden in een halve competitie om de prijzen. Klokslag 1 uur begonnen de wedstrijden op 2 velden. Er waren weer een paar originele namen bij: "De Bijtjes" en "De Slechte Knieën". De buurtvereniging 't Heidefolkje was met 2 teams vertegenwoordigd. De Draaistra's hadden een familie-team samengesteld en Buurtvereniging 't Oost was ook weer van de partij. Er ontspon zich een spannende strijd tussen vooral de teams van 't Heidefolkje en "De Slechte Knieën".  (Naar de foto's)

Spannend tot de laatste wedstrijd

Het bleef spannend tot de laatste wedstrijd. Op dat moment was Heidefolkje 1 uitgespeeld met 5 wedstrijden en 7,5 punt. "De Slechte Knieën" en Heidefolkje 2 hadden beide 6 punten uit 4 wedstrijden. Bij een gelijk spel zou Heidefolkje 1 winnaar zijn. Maar wist één van de beide teams in de laatste wedstrijd beide sets te winnen dan was die winnaar. En bij een winst van 1,5-0,5 zouden dan de setstanden de doorslag geven! Spannend dus. 

In de eerste set kwamen "De Slechte Kneën" net tekort: met 18-22 moesten ze de setwinst aan Heidefolkje 2 laten. In de tweede set was vervolgens Heidefolkje 2 superieur: 26-12, zodat zij alsnog Heidefolkje 1 passeerden in de stand. Heidefolkje 2 werd de verdiende winnaar met op de tweede plaats Heidefolkje 1. "De Slechte Knieën" moest genoegen nemen met de derde plaats. Vierde werden de Draaistra's, vijfde "De Bijtjes" en Buurtvereniging 't Oost behaalde met de 6e en laatste plaats de poedelprijs.

Prijsuitreiking

Burgemeester Esther Bergsma, zelf speelster van "De Bijtjes", hing haar ambtsketting om en maakte de uitslag bekend. Buurtvereniging 't Oost ontving van haar de poedelprijs: traditioneel een tros bananen voor wat extra energie voor een volgende keer.

De traditionele hoofdprijs, de taart en de eeuwige roem gaat dit jaar naar Heidefolkje 2. Dat deze buurtvereniging erg volleybalminded is wisten we al: in de editie van 2022 waren ze met 4 teams present. Ze hadden ook dit jaar weer flink geoefend, en dat was dus ook te zien aan het resultaat. 

Burgemeester Esther Bergsma sloot af met een dankwoord aan de organisatie: Actief Donkerbroek, Scala en sv Donkerbroek (voor het beschikbaar stellen van het veld), de EHBO en natuurlijk alle vrijwilligers, ook van de teams, die geholpen hebben bij het opzetten en opruimen van de volleybalvelden en de tent! We hopen volgend jaar weer een toernooi te organiseren. Dan natuurlijk met nog wat meer teams, want we weten zeker dat er heel veel sportief talent in Donkerbroek rondloopt! Zie ook de foto-impressie....

Geplaatst op: 09 September 2024

terug