Nieuws - Donkerbroekster Dei: Houw 'm d'r yn!

Zo rond een uur of half zes begon een waar spektakel in de vaart. Er lag een lange boomstam in de vaart met een plank erop. De bedoeling was om een tegenstander met behulp van een skippybal van de plank de vaart in te "houwen". Nou er werd over en weer flink "gehouwd" en dat resulteerde soms in hilarische taferelen waarbij vaak beide deelnemers in het water belanden. De leiding was in handen van Lammert Nuwolt en Sietze Dijkstra. Er was veel publiek aanwezig rond Café Donkerbroek. (naar de foto's)

Waterpret en barbeque

Omdat ook veel jongere schooljeugd zich had aangemeld waren de deelnemers ingedeeld in twee categorieën: volwassenen en kinderen. Het werd een spektaculaire afvalrace op de wiebelende boomstam. Soms ging men tegelijk te water en moest men in de herkansing. Ondertussen kon men voor en naast het café genieten van allerlei lekkernijen van de barbeque. En natuurlijk werd op deze heerlijke zonnige dag flink de dorst gelest. 

Winnaar bij de volwassenen werd Jarno Visser, die Wilco Oenema (de enige die het droog had gehouden tot de finale) met een forse zwaai het water in "houwde". 

Bij de kinderen won Renske Reitsma die Sanne de Jong in de finale met een "houw" het water in kieperde. Het publiek langs de kant genoot van de gevechten op het water. Een pluim voor de organisatie.

Klik HIER voor een fotoverslag.

Geplaatst op: 04 September 2024

terug