Nieuws - Dorpsbelang: Wout Zijlstra opent Outdoor Fitness Park

Na de onthulling van de naam van de fiets- en wandelbrug kan het publiek meteen door naar de volgende opening: die van het Outdoor Fitness Park vlakbij sportpark Ontwijk. De Outdoor Fitness toestellen zijn gerealiseerd op initiatief van diverse verenigingen uit Donkerbroek en o.a. met behulp van een substantieel bedrag uit het Ooststellingwerf Fonds. Maar ook Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland, het Mienskipsfûns, de Provincie Fryslân en het Berkoper fonds deden een flinke duit in de zak. Dorpsbelang heeft niemand minder dan Wout Zijlstra, sterkste man van Nederland in 2001 en meervoudig winnaar van de NK Highland Games bereid gevonden om het park feestelijk te openen. Voor de jongste jeugd is er bovendien nog een springkussen. 

Park "afgesloten" door drie zware boomstammen

Burgemeester Sietse Dijkstra neemt het woord. Hij bedankt nogmaals de sponsoren die het Outdoor Fitness Park mogelijk hebben gemaakt en spreekt de wens uit dat vele inwoners van Donkerbroek er gebruik van gaan maken. Daarna wordt Wout Zijlstra gevraagd om de toegang te "ontsluiten". Wout vraagt eerst nog welk lintje hij moet doorknippen, maar het is toch echt de bedoeling de drie boomstammen á 200 kg per stuk te verwijderen die voor de ingang liggen.

Terwijl KookenZo namens Dorpsbelang een tractatie onder de bezoekers rondbrengt, bereidt Wout zich voor op de krachttoer. Dan wordt de eerste boomstam gelift en is er applaus. Met de boomstam boven zijn hoofd loopt Wout naar het grasveldje ernaast om het gevaarte daar neer te leggen. Dan loopt hij terug en tilt hij de twee andere boomstammen tegelijk, in beide handen één, naar het parkeerterrein verderop. Opnieuw applaus. Hierna neemt Wout Zijlstra de jeugd mee naar de toestellen en is het Outdoor Fitness Park officieel geopend. Na de opening is er nog wat gelegenheid om na te praten en krijgen eventuele belangstellenden o.a. Fysiotherapeut Guus Hoekstra uitleg over het gebruik van de toestellen.

 

Geplaatst op: 17 Mei 2019

terug